2012. január 18.

Íme a rali versenyzők véleménye Räikkönen ralis karrierjéről

Kimi Räikkönen végleg elhagyta a rali világát, miután úgy döntött, hogy visszatér a Forma-1-be.

"Az igazi eredmények érdekébe sokkal többet kellet volna gyakorolnia. Alapul véve azt, amit a mérnökök mondtak a Citroen-nél, Kimi ugyanannyit vezetett a teszteken, mint Loeb és a többiek. Ez nem igazán fejlesztette a vezetői képességeit, ami akár a jegyzetek elkészítésébe is kerülhet, és hát a gyakorlat teszi a mestert." - értékelte Mikko Hirvonen Räikkönent.

Sebastian Loeb is úgy gondolja, hogy a jegyzetek voltak Räikkönen problémái.

"Kimi eredményei teljesen rendben voltak, de ebben a sportban sok időt vesz igénybe az, hogy ha javítani akarsz az eredményeiden. Kiminek meg volt a tehetsége ahhoz, hogy gyors legyen egy rali autóban, de a legnagyobb problémája a jegyzetek voltak. Az mindig nagy probléma a raliban, ha nincs elég tapasztalatod a jegyzetek elkészítéséhez. Habár nagyszerű volt vele dolgozni." - mondta Sebastian Loeb Räikkönenről.

Petter Solberg úgy véli, hogy Räikkönennek sokkal többet kellet volna versenyeznie, ha kiemelkedő eredményeket szeretett volna elérni.

"Räikkönen egy igazán tehetséges versenyző, még azzal a kevés kis tapasztalatával is nagyon jól vezetett. De a rali egy igazán nehéz sport. Szükség van az évek során szerzett tapasztalatokra és főleg a jegyzetelésre. Saját maga, Kimi is gyorsan rájött erre. Talán kellet volna egy esélyt adnia magának, hogy jobb eredményeket érjen el." - kommentálta Petter Solberg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése