2012. január 8.

Marko: Reméljük, hogy Vettel három másodperccel vezetni fog

Helmut Marko bízik Adrian Newey és csapata képességeiben, miszerint idén is egy versenyképes autót adnak Sebastian Vettel alá. A Red Bull menedzsere azt várja a versenyzőitől, azaz Mark Webbertől is, hogy a topon lesznek.



Idén már nem lehet alkalmazni a befújt diffúzorokat, mely technológiában a Red Bull úttörőnek számított, és az RB7-es verhetetlennek bizonyult 2011-ben.
Helmut Marko biztos benne, hogy a visszalépésnek számító technikai tiltás ellenére a Red Bull jövőre is az élen lesz:
„A szabályok mindenki számára ugyanazok. Mi felvesszük a kihívást. Newey és a csapata képes arra, hogy egy olyan autót építsen, mely készen áll a győzelmekre, még akkor is, ha egy visszalépés lesz”- utalt Marko arra, hogy jövőre már nem lehet alkalmazni a befújt diffúzorokat.
Marko szerint minden a megszokott úton halad a téli szünetben, és a csapaton belül is remek a hangulat:
„A jelenlegi helyzet normális ilyenkor januárban. Keményen kell sietni, mivel az idő rövid, de a programunk lehetővé teszi, hogy készen álljunk az autóval az első tesztre Jerezben.”
Az osztrák egyelőre nem szeretne esélylatolgatásba bocsátkozni:
„Várjuk meg és majd látni fogjuk, hogy például milyen autót épít a Ferrari Fernando Alonsónak. A világbajnokság szempontjából az a legfontosabb, hogy az autó most jól áll, és a versenyző a saját kívánalmainak megfelelőn tud majd dolgozni vele – ahogy azt Sebastian tette az elmúlt évben”- fejtette ki a Red Bull menedzsere.
„Egyelőre semmi biztosam nem tudunk, de reméljük, hogy Vettel ugyanazon a sebességen tud majd menni, és alapvetően három másodperccel a többiek előtt lesz majd. Azt várjuk, hogy a topon lesz, ahogy Mark Webber is”- jegyezte meg némi élccel Marko a La Gazzetta dello Sportnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése