2012. június 19.

Alonso: Hamiltonra nagyon, Vettelre talán nem annyira kell figyelni

Fernando Alonso szerint Sebastian Vettel egy nagyon gyors versenyző, de Mark Webber is tud úgy menni, mint a német, ha jó az RB8. Más a helyzet Lewis Hamilton és Jenson Button esetében: a 2008-as bajnok mindig a maximumot hozza ki a gépéből.

A Ferrari versenyzője elmondta: nem a Pirellik döntik el a címet.

2012-ben nem csak az első helyet szerezte meg eddig hét különböző versenyző: minden versenyen más állhatott fel a dobogó második fokára, és öten végeztek eddig a harmadik helyen.

A változatossággal Fernando Alonso is egyetért, de azzal nem, hogy ezt kizárólag az abroncsoknak tudjuk be:

„Úgy gondolom, hogy a világbajnokság valóban olyan megjósolhatatlan, ahogy azt elmondták korábban, de szerintem nem az abroncsok bajnoksága, ahogy azt szintén mondják”- fejtette ki a spanyol versenyző a Total Race-nek.

„Ez egy olyan bajnokság, melyben sok részlettel tisztában kell lenned. Nem úgy van, mint azelőtt, hogy a leggyorsabb autó kigurul, megszerzi a pole-t, majd nyer. A részletek nagyon fontosak, mert ebben a bajnokságban nagy a versengés.”

Alonso áttért a lehetséges ellenfelekre is, és továbbra is állítja, hogy Hamiltonra kell a leginkább figyelnie, miközben Vettel talán nem annyira kirívóan veszélyes, mivel csapattársa, Webber is van olyan gyors, mint a német:

„Ahogy azt korábban is elmondtam az első interjúban, Hamilton olyasvalaki, akivel óvatosabbnak kell lenni, mivel ő az, aki mindig a legtöbbet hozza ki abból, amije van.”

„Nem tudom, hogy mennyi pontja van Hamiltonnak és Buttonnak, de azt tudom, hogy a különbség hatalmas. Vettel mindig nagyon gyors, de ha az autója jól megy, akkor azt láthatjuk, hogy Webber is jó eredményt ér el.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése