2012. június 19.

A Lotus kiáll Räikkönen mellett: Időre van szükség a tökéletes kapcsolat kialakításához

Eric Boullier védelmébe vette a 2007-es bajnokot, és hangsúlyozta, hogy teljesen normális dolog az, ha egy csapatnak össze kell szoknia az új versenyzőjével – ráadásul Romain Grosjean is majdnem egy újonc.

A Lotus F1 Team és Kimi Räikkönen kapcsolata és a közös munka csak egyre jobb lesz – tette hozzá a francia csapatfőnök.

Miközben Kimi Räikkönen a kormányszervó beállításával küzdött a 2012-es szezon első részében, és Monacóban az első edzésen úgy döntött az installációs kör után, hogy nem megy vissza a pályára, Romain Grosjean két pontra csökkentette a hátrányát a finnhez képest.

A paddockban már többen megkérdőjelezték Räikkönen hozzáállását, és kételkednek benne, hogy visszatér-e a győztes formához.

Boullier szerint teljesen normális az, hogy a csapatnak és az új versenyző(k)nek össze kell szokni, és kiáll Räikkönen mellett:

„Ez mind része a versenyző és a csapat közötti megértésnek”- mondta a csapatfőnök az Autosport-nak.

„Két új versenyzőnk volt a csapatban, és minden versenyzőnek megvan a maga vezetési stílusa és karaktere.”

„Ez egyszerűen csak része a tanulási folyamatnak – és az olyan csapatoknak, mint a McLaren, a Red Bull Racing, vagy a Ferrari, olyan versenyzőpárosa van, melyekkel már megszokták a közös munkát.”

„Ebben az évben két új versenyzőnk van – beleértve egyet, aki majdnem teljesen kezdő. És ami Kimit illeti, egyszerűen csak időre volt szükségünk, hogy alkalmazkodjunk. Ez csak része annak a folyamatnak, melyben megértjük a vezetési stílusát, és elvégzünk olyan módosításokat, hogy a legjobban dolgozhassunk együtt.”

A Lotus F1 Team már Bahreinben, Spanyolországban, vagy Kanadában is közel került a győzelemhez, de a diadal még várat magára. Boullier elmondta, hogy egyáltalán nem frusztráltak Enstone-ban:

„Határozottan nincs frusztráció. Szerintem büszkének kell lennünk arra, amit eddig elértünk, és én is csak dicsérhetem a gyárból érkező erőfeszítést, és az összes srác erőfeszítését. Nincs frusztráció – ez egy új periódus, új versenyzők, és tudtuk, hogy nem rendelkezhetünk a tökéletes stílussal az első versenyen. Mindig fejlődnöd kell.”

„A mi autónk egy kicsit hátrébbról érkezett, mint a többi, szóval időbe telt az, hogy működjön a csomag. De kellemes dolog jó elvárásokkal rendelkezni.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése