2012. június 14.

Lotus és Räikkönen kormánya: Nincs több nyalóka a gyereknek

A Lotus F1 Team kezdi unni Kimi Räikkönen kormányszervóval kapcsolatos problémáját, és az egyik csapattag elárulta: nem csinálnak több verziót a 2007-es bajnoknak.

Jacques Villeneuve szerint akár ejthetik is finnt, de Mika Salo állítja, hogy a hangulat továbbra is remek a csapatnál.

Räikkönen és a Lotus kapcsolatát a kormányszervó árnyékolja be, melyet az év eleje óta próbál testre szabni az istálló – pontosabban az első téli teszt óta ezzel babrálnak Enstone-ban.

Monacóban az első szabadedzést is ki kellett hagynia a finnek, mivel a rendszert nem sikerült a szűk utcai pályára hangolni.

A német Speed Week a Lotus F1 Team egyik csapattagját kérdezte, és kiderült, hogy az istálló eddig hatféle verziót adott Räikkönen-nek:

„Most már olyan, mintha egy kisgyerekkel foglalkoznánk. Letettünk hat nyalókát, és választhat egyet. Nem lesz egy hetedik verzió a kormányból, melyet neki készítünk”- mondta a meg nem nevezett csapattag.

Jacques Villeneuve nemrég kifejtette, hogy az E20 egy „lenyűgöző” autó, és a Lotus már vezetné a bajnokságot egy top versenyzővel a volán mögött.

Az 1997-es bajnok szerint Räikkönen nem alkalmas a feladatra, mivel még csapattársa, Romain Grosjean is rendre megelőzi az időmérőkön:

„Az, hogy pusztán a teljesítmény alapján rendre Grosjean mögött van, azt a gondolatot juttatja eszembe, hogy még ejthetik is”- idézte a kanadait az Auto Hebdo.

Mika Salo, a finn MTV3 munkatársa elismeri, hogy Räikkönen szenved mostanában – különösen Monacóban és Kanadában -, de Grosjean igazából csak a legutóbbi futamon dominált felette:

„Ez még mindig csak egy, jól sikerült esemény volt. Kimi megőrizte a természetes képességét az autóvezetést illetően, de ő és a csapat határozottan nem jut egyezségre abban, hogy mire van szüksége.”

„Ami Jacques Villeneuve-öt illeti, kétlem, hogy egy árva szót is váltott volna Kimi-vel arról, hogy mi is a probléma valójában. Ő teljes mértékben kívülálló.”

„Továbbra is azt gondolom, hogy Kimi nyerni fog egy versenyt ebben a szezonban, amikor megfelelő lesz a hétvégéje. Láthatod, nagyon jó a kapcsolat közte és a csapat között. Habár vannak problémák, még mindig jó a hangulat. Egyesek azt állítják a médiában, hogy szakítanak, de valójában pont az ellenkezője igaz. A csapat teljes mértékben tiszteli Kimi-t, és Kimi is tiszteli a csapatot.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése