2012. június 9.

Kanadai Nagydíj: Sebastian a poleban, Kimi csak 12.

A Red Bull címvédő versenyzője, Sebastian Vettel szerezte meg a jogot az élről való indulásra a Kanadai Nagydíjon. A kétszeres világbajnokot a McLaren versenyzője, Lewis Hamilton és a Ferrari pilóta, Fernando Alonso követheti a rajtrácsra.

Kimi Räikkönen: " Volt némi problémánk a hidraulikával, ami már tegnap is jelentkezett, de ma visszatért”- mondta a finn versenyző a Q2 után. A differenciál sem egészen úgy működött, ahogy annak kellene, és amikor annyira szoros a mezőny, mint most, nagyon nehéz dolgod, ha az autó kezelhetősége nem olyan, mint akarod. Próbálkozunk. Rendben kellene lennünk az abroncsokat illetően, és remélhetőleg 100 százalékon fog dolgozni az autó holnap. Legalább tegnap nem voltak problémáink a hosszú etapokon, szóval majd meglátjuk, hogy mi fog történni. "

Sebastian Vettel: " Nehéz megmondani min múlt a mai pole pozíció és ez a 3 tized, de úgy gondolom, hogy fantasztikus hétvégénk volt eddig. A tegnapi nap is nagyon simán ment, semmi gond nem volt az autóval. Azt gondolom, hogy egy pár dolgot sikerült megtanulnunk, különösen az utolsó 2 futamon, ahol elég gyorsak voltunk, gyorsak voltunk vasárnap a futamon, de a szombati időmérőn nem sikerült az autóból előhoznunk a valós teljesítményt. Azóta viszont valóban sikerült tanulnunk és fejlődnünk. Fontos volt, h tiszta edzésünk legyen. Tegnap mind a 2 edzésen és ma délelőtt is megvolt. Bíztunk az autóban és sikerült sokat tanulnunk a pályáról. Tudtunk alkalmazkodni a körülményekhez, nagyon elégedett voltam az egész időmérő edzéssel, mind a 3 részével egyaránt. Folyamatosan sikerült gyorsulnom. Nagyon szorosnak tűnt a legelején, igazság szerint azt gondoltam, hogy egytizeden belül leszünk. Most a legvégén azonban úgy tűnt, hogy nagyobb előnyt is ki tudunk autózni, ami nyilvánvalóan jó, Az előnyünk 8m holnap a rajtnál Lewis-al szemben. Úgy gondolom, hogy ragyogó az autónk és sikerült jól összehoznunk az időmérőt, így nyilvánvalóan nagyon várom a holnapi futamot. Biztos érdekes lesz.
Nem csak a padlólemezen lévő luk számít, nyilván ha csak az újságokat olvassuk, lehet az embernek ilyen benyomása. Sajnálom, hogy ez történt végül, hogy először törvényes volt aztán szabálytalan, és legvégül betiltották. Azt hiszem igazán nem féltünk attól, hogy ez komolyan befolyásolhatná az autónk teljesítményét, ha az egész autó jól működik akkor nem számít, hogy van e luk a padlólemezen vagy nincs, mert az összes alkatrész kombinációjára építünk. Az igazat megvallva nem féltünk attól, hogy ez bármennyire is megnyirbálná a teljesítményünket. Hamilton mondta, hogy nagyon nehéz felmelegíteni a gumikat, a pályán nincs sok gyors kanyar, ami segítene a gumi felmelegítésében. Nyilvánvaló,h kulcsfontosságú volt, amit az elmúlt 2 futam során tanultunk. És nagyon élveztem a mai napot. És még így is, hogy nem volt luk a padlón nagyon élveztem az időmérő edzést.
"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése