2012. június 2.

Marko: Vettel 2014-ben bárhová átigazolhat

A híresztelések közepette, melyek arról szólnak, hogy Sebastian Vettel előszerződést kötött a Ferrarival a 2014-es idényre, felütötte a fejét egy újabb tényező, mely szerint a Red Bull Racing német versenyzője szabadon igazolhatóvá válik, amennyiben az energiaitalos csapat elveszti jelenlegi éllovas pozícióját a Formula-1-ben.

Míg a csapatfőnök, Christian Horner, valamint Vettel is tagadta az olasz istállóval kötött megállapodást, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint létezik egy záradék a kétszeres világbajnok szerződésében, mely lehetővé teszi, hogy a német pilóta máshová szerződjön a 2014-es szezonra. Vettel jelenlegi kontraktusa éves szinten 15 millió dollárt ér, és 2014 végén jár le.

Azt követően, hogy a világbajnoki címvédő elismerte, F1-es pályafutása befejezése előtt mindenképpen szeretne a Ferrarinál versenyezni, a Monacói Nagydíj hétvégéjén az Independent on Sunday és a Sunday Times is beszámolt arról, hogy Vettel és a maranellói csapat már meg is egyeztek a közös jövőt illetően.

A német pilóta igyekezett azonnal cáfolni a felröppent híreket, melyek szerint 2014-ben istállót váltana, mondván, az újságíróknak túl sok a szabadidejük elméleteket gyártani. Ám Marko felhívta mindenki figyelmét egy kiskapura:

„2013 biztos, de 2014-re van egy teljesítményfüggő záradék a szerződésében – számára és a csapat számára” – nyilatkozta Marko a német Bildnek. „Minden a 2013-es világbajnokság végeredményétől függ. Ha Vettel és a Red Bull lecsúsznak a versenyzők és a konstruktőrök bajnoki címéről, akkor bárhová elszerződhet.”

Mivel Felipe Massával kapcsolatban egyre gyakrabban röppennek fel hírek, melyek szerint az idény végén távozik Maranellóból, az újságírók már hozzá is láttak, hogy összeállítsák a lehetséges utódok listáját: Serigo Pérez, Lewis Hamilton, és Mark Webber neve is szóba került már.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése