2012. június 11.

7. futam, 7. győztes!

A vasárnapi Kanadai Nagydíjon Kimi a 12. helyről indulva a 8. helyen zárta a versenyt, míg a poleból Sebastian a 4. lett.


Kimi Räikkönen: " Az autó valamivel jobb volt a versenyen, mint az időmérőn. Néhányszor viszont beragadtam mások mögé. A DRS-zóna nem valami hosszú, és nehéz úgy küzdeni, hogy az előtted haladó is használja a DRS-rendszert. Volt esélyünk arra, hogy egy kicsit jobbak legyünk, de nem nagyon jöttek össze a dolgok. Újra pontokat szereztünk, ez pedig mindig remek dolog, különösen idén. A szombati időmérő nem volt tökéletes, úgyhogy nyilvánvalóan van még tennivalónk. Ha az ember előkelőbb helyről kezdi meg a futamot, könnyebb előrébb befejezni azt. Megpróbáljuk elérni ezt a következő versenyen. "


Sebastian Vettel: " Csinálhattunk volna valami mást, de most már könnyű okosnak lenni. Lewis végül úgy döntött, kiáll egy második kerékcserére – utána megpróbáltuk visszaszerezni a pozíciót az egy kiállásos taktikánkkal, akárcsak a Ferrari. Ez végül rossz választásnak bizonyult, szóval úgy döntöttünk, hogy ismét bejövünk a bokszba, ami szerintem helyes lépés volt – időben is – a pozíciót, illetve azt figyelembe véve, hogy mit veszíthettünk. 3-4 másodperccel Fernando mögött voltunk, és végül előtte fejeztük be a futamot. Azt hiszem, nem volt több esélye. Elég hirtelen történt a visszaesés. Úgy értem, ha belegondolunk, mennyi kört megtettünk az elsődleges keverékkel mindenféle probléma nélkül, az utolsó 3-4 körben pedig tényleg lehetett érezni, hogy a hátsó gumiknak gyakorlatilag semmi tapadásuk nincs a kigyorsításokon. Szóval rendkívül nehéz helyzet volt. "


KÉPEK KÉSŐBB

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése