2012. június 14.

Vettelnek sikerült néhány másodperce elnémítania Lettermant

A Kanadai Nagydíjat követően Sebastian Vettel hétfőn New Jersey-be látogatott, ahol egy Infiniti IPL-lel kipróbálta az épülő Port Imperial pályát, melyen a tervek szerint 2013-ban rendeznek először Formula-1-es versenyt.

A száguldó cirkusz azonban már idén visszatér az Egyesült Államokba, melynek apropójából David Letterman meghívta saját talk show-jába a kétszeres világbajnokot.

A műsor elején Vettel még érezhetően zavarban volt, de miközben elbeszélgettek a gyerekkoráról, és versenyzői karrierjének kezdetéről, lassan feloldódott.

A beszélgetés során előkerült egy rövid videofelvétel, melyen a 3 és fél éves Sebastian a házuk udvarán barátkozik a gokartozással. A német pilóta elmondta, hogy mivel a hely túl szűk volt, hogy normálisan megforduljon, az édesapja fellocsolta a betont, így némi drifteléssel oldotta meg az irányváltást. Azt is elárulta, hogy az apja rendszeresen egy vödröt dobott a gokart elé, hogy a kis Vettel kénytelen legyen megtanulni fékezni is.

De amint eljutottak a kétszeres világbajnok F1-es debütálásához, ami 2007-ben Indianapolisban történt, Latterman fejéből kipattant a milliódolláros ötlet, mondván, ebből fognak ők ketten meggazdagodni: „Mi lenne, ha minden csapat építene egy oválpályás kocsit, és legyen az Indy 500 is része az F1-es világbajnokságnak” – tehát a showman feltalálta a spanyolviaszt, hiszen 1950 és 1960 között a legendás indianapolisi futam is szerepelt a Formula-1-es versenynaptárban.

„Bernie Ecclestone azt mondaná: Ha te adod hozzá a pénzt, biztos meg tudjuk oldani” – válaszolta a felvetésre Vettel.

Majd a KERS és a DRS működéséről tartott rövid technikai ismertető után a német pilóta elmesélt egy vicces sztorit, ami az amerikai vámvizsgálat során esett meg vele:

„Ilyenkor mindig azt kérdezi a vámos, hogy ’Mi volt a kanadai látogatásának az oka?’, mondtam neki, hogy ’A verseny miatt érkeztem’. ’És jó helye volt?’ – folytatta a vámos. ’Nos… igen. Én is versenyeztem.’”

A jó hangulatú beszélgetés végén aztán Vettel olyannyira feloldótott, hogy egyik kijelentése még a sokat látott Lettarmant is zavarba hozta.

Letterman: Tényleg lesz futam néhány év múlva New Jersey-ben? Ez igaz?
Vettel: Igen, jövőre.
Letterman: Jövőre lesz a verseny?
Vettel: Ma csináltunk egy kis promót.
Letterman: Szóval vezettél a jövőbeli pályán? Ez egy utcai pálya?
Vettel: Igen, az lesz. Még nem készült el teljesen, de nagyon gyorsnak tűnik. Nem árt, ha nagy golyóid vannak.

A német versenyző nevetve a lába közé mutat, jelezve, hogy mire gondol, amire a közönség nevetésben tör ki, Letterman ellenben elcsendesül és hitetlenkedve csóválja a fejét, majd néhány másodperc múlva megszólal: „Ezt ne csináld többet”.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése