2012. június 21.

Kimi: Honnan veszed, hogy megromlott a viszonyom a csapattal?!

Mivel a Lotus továbbra is keresi a megfelelő beállítást Räikkönen számára, és a finn inkább kihagyta az első szabadedzést Monacóban, a paddockban már arról pletykáltak, hogy megromlott az istálló és a versenyző viszonya.

Räikkönen a következőket mondta az ezzel kapcsolatos kérdésre:

„Nem tudom, hogy hol hallottad ezt a dolgot. Talán ha a csapatfőnököket kérdezed, akkor az igazad fogod kapni. Nincs különbség ahhoz képest, mint amikor az első napon találkoztunk.”

„Miért ne kellene annak lennem?” - reagált arra felvetésre, hogy vajon még mindig boldog-e a csapatnál.

A 2007-es versenyző szerint közel sem jelent akkora problémát a kormányszervó, mint ahogy azt a média feltünteti:

„Ahogy azt a legutóbbi versenyen mondtam, nincs értelme minden versenyen erről kérdezősködni. Minden alkalommal fejlesztettük, és ahogy mondtam, ez nem olyan probléma, mely hirtelen fél másodperccel gyorsabbá fog tenni. Ez csak egy apróság, melyen dolgozik a csapat, és fejleszti.”

És miben lesz más az Európa Nagydíj, mint az eddigi futamok?

„Úgy készülök rá, mint minden versenyre. Semmi különös”- válaszolta a finn.

„Remélhetőleg egy jobb versenyünk lesz, mint az utóbbiak, és szerezhetünk pár jó pontot.”

„A legjobbat próbáljuk, ahogy a többiek is, de nagyon nehéz ezt előtte megmondani. Az világos, hogy eddig jobban mentünk, amikor egy kicsit melegebb volt az időjárás, de ez egy más hely, és egy másik pálya. Próbálkozunk, de biztos, hogy nem lesz könnyű, mert vannak nagyobb csapatok, mint mi.”

„Eddig képesek voltunk rá, tehát ha mindent helyesen csinálunk, és egyfolytában fejlesztjük az autót, akkor nem látom okát annak, hogy miért ne tehetnénk így (tartjuk a lépést a nagyokkal).”

„Talán jobban preferáljuk a meleg hőmérsékletet, mint a hűvöset, tehát az autó remélhetőleg az autó jobban fog működni.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése