2012. június 14.

Villeneuve: A Lotus lapátra teheti Räikkönent

Legalábbis az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve szerint, aki a múlt hétvégi Kanadai Nagydíj során „lenyűgözőnek” nevezte a Lotus fekete-arany E20-as versenygépét, és kifejtette azon nézetét, hogy egy toppilótával a volánnál az enstone-i alakulat akár a világbajnoki pontversenyt is vezethetné.

A szókimondásáról ismert francia-kanadai versenyző ezúttal sem rejtette véka alá a véleményét, és kőkeményen elmondta, hogy egyáltalán nem tartja csúcspilótának a 2007-es világbajnokot, akit két év kihagyást követően mindenki örömmel fogadott ismét a Formula-1-ben.

Annak ellenére, hogy az idei szezonban visszatérő Räikkönen már két dobogós helyezést is szerzett 2012-ben, és a tabellán az ötödik helyet foglalja el, a finn általában gyengébb produkciót nyújt a kvalifikációk során, mint újonc csapattársa, Romain Grosjean.

„Az, hogy rendszerint Grosjean mögött végez, amikor pusztán csak a teljesítmény számít, az számomra arra enged következtetni, hogy akár ki is tehetik a csapatból” – nyilatkozta Villeneuve a francia Auto Hebdo című lapnak.

Räikkönen problémáit honfitársa, a jelenleg TV kommentátorként dolgozó Mika Salo is elismerte. Különösen gyengén muzsikált a halkszavú finn Monacóban és Kanadában, miközben Grosjean kis híján győzni tudott Montrealban.

„Ám ez csak egyetlen jó hétvége volt Grosjean számára” – nyilatkozta Salo a finn MTV3 csatornának.

Ugyanakkor a Formula-1-es boxutcában az a szóbeszéd járja, hogy Räikkönen és a Lotus kapcsolata kezd megromlani, pedig az idény elején még nagyon jó viszonyt ápoltak egymással a felek. A legsarkalatosabb problémát az E20 rendszeresen rakoncátlankodó kormányműve jelenti.

„Olyan, mint amikor egy gyereknek felajánlasz hat nyalókát, hogy válasszon egyet” – idézi a német Speed Week magazin a Lotus egyik munkatársát, aki nem kívánta megnevezi magát. „De nem lesz hetedikféle kormány a számára.”

„Kimi nem felejtett el vezetni, de ő és a csapat határozottan nem tudott dűlőre jutni azt illetően, hogy mire is lenne szüksége” – folytatta Salo. „Ami Jacques Villeneuve-öt illeti, kétlem, hogy valaha is beszélt volna akárcsak egyetlen szót is Kimivel arról, hogy mi is az igazi probléma. Teljességgel kívülálló a történet szempontjából.”

„Mindnyájunknak lehet véleménye, de az igazság merőben eltér attól, amit Villeneuve állít. Továbbra is azt gondolom, hogy Kimi még idén futamot fog nyerni. Láthatjuk, hogy a kapcsolat Kimi és a csapat között nagyon jó. Bár vannak problémák, a hangulat továbbra is jó.”

„A médiában néhányan azt állítják, hogy hamarosan különválnak az útjaik, de a valós helyzet ennek éppen az ellenkezője. A csapat és Kimi is kölcsönösen tisztelik egymást”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése