2012. június 21.

Räikkönen csalódott, hogy idén még nem nyert futamot

Kimi Räikkönen 2009 után tért vissza a Formula-1-be. A finn „Jégember” a Lotus F1 Team néven futó istállóval állapodott meg és írt alá egy olyan szerződést, mely lehetővé tette számára azt, hogy újra a királykategóriában versenyezzen.

Räikkönen hét futamot követően a 6. helyen áll az egyéni kiírásban és francia csapattársához (Romain Grosjean) hasonlóan már két alkalommal is fel tudott állni a dobogóra. A győzelem azonban még várat magára.

„Természetesen, ha jó eredményeket érsz el és egy olyan autóban ülsz, mely esélyes a futamgyőzelemre, csalódást jelent nem a dobogó legfelső fokán ünnepelni.” – ismerte el a Lotus F1 Team rendezvényén Kimi Räikkönen az újságírók kérdéseire válaszolván Valenciában.


„Ez egy olyan dolog, ami soha nem hagy nyugodni téged, de ez is csak azt jelzi, hogy motivált vagy. Ha azonban valaki a szezon előtt kérdez erről, akkor biztosan elégedett lettem volna ezekkel az eredményekkel.”

„A szezon előtt nem számíthattunk arra, hogy ilyen versenyképesek leszünk, de tény, még mindig sokat kell fejlődnünk és a szerencse sem állt a mi oldalunkon. Ha ezeket a dolgokat vesszük, akkor mindez kiábrándító és csalódást jelent.”

„Folytatjuk a munkát és keményen dolgozunk azon, hogy mindez megvalósuljon. Ez (Valencia) egy jó helyszín lehet számunkra, és bizakodó vagyok. Meglátjuk, hogy mit hoz a hétvége.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése