2012. június 21.

Alonso és Vettel tökéletes páros lenne a Ferrariban

A két kétszeres világbajnok Fernando Alonso és Sebastian Vettel tökéletesen együtt tudna dolgozni a Ferrarinál – legalábbis a maranellói istálló csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint.

Legutóbbi nyilatkozatában – mellyel valószínűleg olajat önt a spekulációk tüzére, miszerint Vettel 2014-től a Ferrarinál versenyez majd – Domenicali kifejtette, hisz abban, hogy mindkét versenyző van annyira intelligens, hogy tudjanak együtt dolgozni az olasz csapatnál.

„Szerintem mindketten intelligens srácok, és könnyedén kijönnének egymással” – nyilatkozta a szakembere a német Sport Bild című lapnak.

Jelenleg a világbajnoki címvédő Vettel, és – amennyiben a pletykák igazak – jövendőbeli csapattársa, Alonso is harcban van azért, hogy minden idők legfiatalabb háromszoros világbajnoka lehessen idén.

A Formula-1 kereskedelmi jogainak birtokosa, Bernie Ecclestone, aki szintén részt vett az interjún, egyetértett Domenicalival.

„Ez nem jelenthet problémát. Mindkét pilóta folyamatosan új kihívásokat keres, és ha egy csapatban versenyeznének, az egy új, és komoly kihívás lenne számukra” – árulta el a 81 éves milliárdos.

„Mindketten elviselnék a másikat, mert mindketten biztosak magukban, és Stefano azt tenné, amit elvárnak tőle, azaz hogy egyenlően kezelje őket.”

„Ez hasonló eset lenne, mint amit én tettem a Brabhamnél 1979-ben Niki Laudával és Nelson Piquet-vel. Azt mondtam nekik: fiúk, amelyikőtök gyorsabb a másiknál, az lesz az első számú.”

Ugyanakkor Domenicali elárulta, szerinte Alonso kiemelkedik a jelenlegi mezőnyből.

„Alonso a leggyorsabb mind közül, ebben biztos vagyok.”

A spanyol pilóta jelenleg második a világbajnoki pontversenyben, egyetlen ponttal megelőzve a harmadik helyen álló Vettelt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése