2012. június 17.

Nicolas Todt: Räikkönen hihetetlenül gyorsan visszatért a csúcsra

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökének fia, Nicolas Todt is meglepően tapasztalta azt, hogy Kimi Räikkönen 2 esztendő kihagyást követően milyen gyorsan képes volt visszanyerni a tempóját a Formula-1-ben.

Most Todt nyilatkozott elismerően a finn világbajnokról.

Michael Schumacher 2009 év végén döntött úgy, hogy visszatér a Formula-1-be. Schumacher, aki a 2006-os visszavonulását követően egy percre sem állt le az edzésekkel, és motorozással tartotta magát karban, sokat szenvedett 2010-ben és csak 2012-re rázódott teljesen vissza a mezőnybe.

Ehhez képest Kimi Räikkönen, aki 2010 és 2011 között nem volt tagja a mezőnynek és javarészt a WRC-ben száguldozott, rendkívül gyorsan vissza tudta nyerni a tempóját és már két alkalommal (Bahrein, Spanyoország) is felállhatott a dobogóra a Lotus F1 Team színeiben.

„Az autóversenyzés világa olyan, mint egy piramis tetejére való utazás, ami hosszú és nehéz.” – kezdte Jean Todt fia, Nicolas a finn MTV3-nak.

„Minél magasabbra mászol, annál nehezebbé válik az út, és nem olyan könnyű a csúcson maradni. Itt nagyon kis dolgokon múlnak ezek.”

Nicolas Todt tudja, hogy miről beszél, miután három Formula-1-ben dolgozó pilóta menedzselését intézi: Felipe Massa (Ferrari), Pastor Maldonado (Williams), Jules Bianchi (Force India, tesztpilóta).

„Maldonado spanyolországi győzelme meglepetés volt számomra, különösen, ha a tavalyi teljesítményét vesszük. Pastor egy tehetséges versenyző, de a győzelemhez szerencse is szükséges a kemény munka mellett.”

„A jelenlegi F1-es szezon eddig szokatlanul rendben van. Hét versenyt követően hét különböző nyertest ünnepelhettünk. Ez egy új rekord, ami jót tesz a Formula-1-nek. Hatalmas csoda lenne, ha ez folytatódna.”

„Kimi hihetetlenül gyorsan tért vissza a csúcsra. Ő lehet a következő nyertes.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése