2012. június 24.

Izgalmas Európa Nagydíj

A Valenciában megrendezett Európa Nagydíjon, a spanyol, Fernando Alonso állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az eseménydús futamon Sebastian egészen a Safety Car -os szakaszig az első helyen autózott, ám ezután műszaki hiba miatt kiesett a versenyből. Kimi egy csodálatos teljesítménnyel ismét fel állhatott a dobogó második fokára.


Kimi Räikkönen: " Ez egy nagyon hosszú és kemény verseny volt, melynek a végén felállhattunk a dobogóra. Ez mindenképpen pozitív és jó ez a második hely, de természetesen jobb lenne, ha mi nyertünk volna, azonban ez nem volt lehetséges. Ma saját erőből nem tudtunk volna nyerni, szóval ennek kell most örülnünk. A végére még maradt egy kis gumim a csatákra és el is mentem Lewis Hamilton autója mellett. Ez volt a maximum, miután Fernando Alonso elérhetetlen volt abban a fázisban és ezen körülmények mellett. A rajtom igazán jól sikerült, de Pastor Maldonado beállt elém és többet helyet is elvesztettem ezzel. Végül azonban sikerült felzárkóznom és felállnom a dobogóra, ami mindenképpen pozitív. Több előzésem is volt, és egész jól alakultak a dolgok számomra. Nem ezt akartuk, de ez az eredmény sem rossz. "


Sebastian Vettel:Természetesen nagyon csalódott vagyok most, mivel egy tökéletes versenyt futottunk. Tökéletes volt a kiállás és a starttól kezdve uralni tudtuk a futamot. Az eredeti tervünk az volt, hogy azonnal egy előnyt építünk ki magunk mögött, és ez sikerült is. Nem tudom, hogy pontosan mi is történt. Az autó hirtelen erőt veszített és le kellett állnom. Nagyon, nagyon rosszul éreztem magam, amikor megláttam, valami nem stimmel az autóval. Végig a kezünkben volt a verseny, de ilyen a technikai sport. Most az autót a garázsban tüzetesen át fogjuk nézni, hogy kiderítsük, mi is történt valójában. Lehetséges, hogy ugyanaz a probléma, mint, amit Mark autójánál tapasztaltunk pénteken. Most a Brit Nagydíj következik és már csak arra koncentrálok. El akarom felejteni ezt a futamot. Úgy gondolom, hogy ott is versenyképesek leszünk. "



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése