2012. június 7.

Vettel próbálja ki először a New Jersey-i pályát

Annak ellenére, hogy mostanában egyre több kétkedő írást olvasni az Amerikai Nagydíj jövőjét illetően, sajtóértesülések szerint Sebastian Vettel hétfőn New Jersey-ben tesz látogatást, és egyúttal egy próbakört is megtesz a pályán.

Tavaly októberben jelentették be hivatalosan, hogy 2013 júniusában rendeznek majd ismét futamot az USA-ban, ám a múlt hét folyamán Bernie Ecclestone aggályait fejezte ki a szervezéssel, valamint a verseny várható megrendezésével kapcsolatban, mivel a nagydíj rendezői egyelőre késésben vannak a határidőket illetően – elsősorban a fizetésekkel kapcsolatban.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy Vettel a Kanadai Nagyíjat követően New Jersey felé veszi az irányt annak érdekében, hogy első kézből tapasztalja meg a helyszín légkörét, és hogy részt vegyen egy promóciós eseményen.

A GPupdate értesülései szerint a kétszeres világbajnok német pilóta egy kört fog megtenni az 5150 méter hosszú aszfaltcsíkon, majd a verseny promótere, Leo Hindery, Weehawken polgármesetere, Richard Turner, valamint West New York polgármestere, Felix Roque társaságában egy sajtótájékoztatón vesz majd részt.

A pályát a Port Imperial, Weehawken, és West New York utcái fogják alkotni a Hudson-folyó partján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése