2012. június 17.

Räikkönen és az Európa Nagydíj: Meglesz a nyolcadik futamgyőztes?

Kimi Räikkönen imád nyerni, és ezért van a Forma-1-ben. A Lotus F1 Team versenyzője szerint kiegyensúlyozott teljesítményre és egy remek időmérőre van szükség Valenciában ahhoz, hogy a finn már a visszatérése első évében győzhessen.

Kimi Räikkönen a Lotus F1 Team hivatalos interjújában beszélt arról, hogy milyen elvárásokat támasztott a jövő heti versennyel szemben:

„A valenciai egy utcai pálya, de a vonalvezetése nem olyan, mint az Albert Parké, a monacói, vagy a montreali”- mondta Räikkönen.

„Ez határozottan a leggyorsabb a négy közül”- folytatta. „Úgy tűnik, hogy forróság lesz, és mi remekül megyünk ilyen körülmények között, tehát ebben fogunk reménykedni. Valamilyen oknál fogva szenvedtünk az időmérőkön, és ez ismét egy olyan utcai pálya, ahol remekül kell menned az időmérőn…”

„Az időmérő ismét nagyon-nagyon fontos lesz itt. Nyilvánvalóan előnnyel jár az, ha a pálya tiszta oldaláról indulsz, mivel az utcai pályákat csak egyszer használják egy évben. Ezen a helyen nem könnyű előzni, és látnunk kell, hogy a DRS mennyit fog segíteni ebben.”

„Valencia arról szól, hogy nagyon kiegyensúlyozott legyél”- árulta el a jó eredmény egyik titkát Räikkönen.

„Nagyon könnyű idő veszíteni az apró hibákkal.”

És vajon a finn lesz a nyolcadik futamgyőztes 2012-ben?

„Imádok nyerni, és mindig ezt próbálom elérni. Sohasem nyertem Valenciában, szóval ez egy jó cél. Legutóbb a harmadik helyen végeztem itt úgy, hogy a hatodik helyről indultam, ami nem olyan rossz.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése