2012. február 7.

Boullier: Räikkönen egy potenciális futamgyőztes!

Eric Boullier, a Lotus F1 Team csapatfőnöke szerint Kimi Räikkönen még 2012-ben futamot nyerhet az E20-szal, ha a kocsi képes lesz erre a feladatra. A francia úgy véli, a Jégember már az európai szezonra csúcsformában lesz.
A Lotus garázsában hatalmas elvárásokkal kezdik meg az idei bajnokságot, amit a csapat stabilizálása mellett a 2007-es bajnok érkezése is megerősített.

A finn remekül ment a jerezi teszt első napján, de Boullier még napközben nyilatkozott arról, hogy szerinte Räikkönen készen áll a győzelemre. A francia csapatfőnök először arról beszélt, hogyan jött létre a megállapodás:

„Nos, az első beszélgetések csak Abu Dhabi után kezdődtek el, és kevesebb, mint tíz nap alatt lezártuk az üzletet. Minden nagyon gyorsan ment! Nem sokkal előtte zárt körben kielemeztük azt, hogy melyik versenyzőket akarjuk alkalmazni, és ezeket a megbeszéléseket csak a csapaton belül akartuk megosztani. Majd felvettük a kapcsolatot Kimivel – és kész is volt!”- mondta Boullier Jerezben.

„Nyilvánvalóan a tárgyalásai a Williamsszel nem vezettek sehova, de ő vissza akart térni a Forma-1-be. Szóval ez volt a megfelelő idő és a megfelelő hely. Világos, hogy nem a pénz volt a lényeg. Tetszett neki a csomag, amit ajánlottunk, és ennyi.”

A csapatfőnök megosztotta azon véleményét, hogy Robert Kubica kiesése után hatalmas lökést jelent a csapatnak, hogy a finn náluk van:

„Pontosan! Igen. Mert ami a csapatmorált és a motivációt illeti – és még a csapatvezetést is -, ő ott van, mert ő egy olyan srác, aki tudja, hogy mit akar. Ígérem Önnek, hogy ő elkötelezett, és, ahogy most mondtam, tudja, hogy mit akar”- idézte Boullier szavait az F1.com.

„Már most tudom azt, hogy nem szenved. Igen, láttam hogyan vezetett. Anélkül, hogy az időket nézném, a vonalakból látni lehetett, ahogy körbemegy a pályán, és azt is, miként használja az autót. Biztos vagyok benne, hogy szüksége lesz egy kis időre, hogy megtalálja az utolsó kis apróságot a 100 százalékhoz, de higgyen nekem, ott van.”

„Ő egy potenciális futamgyőztes lesz, ha adunk neki egy adekvát autót. Nyilvánvaló, hogy ez az a csomag, amire szüksége van. Úgy tippelem, hogy az európai szezon elejére kész fog állni.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése