2012. február 16.

Vettel hasonló tehetség lenne, mint Senna vagy Schumacher?

Franz Tost, a Scuderia Toro Rosso csapatfőnöke egy kalap alá vette Sebastian Vettel, Ayrton Senna és a hétszeres világbajnok Michael Schumacher tehetségét.

Tost tudja, hogy nem könnyű egy olyan versenyzőt találni, mint a fent említett három világbajnok.
Sebastian Vettel jelenleg az egyik legmagasabb szintet képviseli a Formula-1-ben. A Red Bull Racing kétszeres világbajnok versenyzője idén is, mint aktuális bajnok, valamint címvédő vághat neki a kihívásoknak.

Seb jelenleg Mark Webber mellett versenyez, és az ausztrál szerződése az idény végén lejár. Egyelőre nem tudni, hogy mik a tervei a tapasztalt versenyzőnek, valamint azt sem, hogy a Red Bull Racing akar, vagy sem új pilótát Vettel mellé.

A szint nagyon magas, és Franz Tost tudja, hogy nem könnyű olyan tehetségeket találni, mint Vettel.

„Nos, az olyan tehetségek, mint Senna, Schumacher vagy Vettel, nem nőnek a fákon.” – kezdte a Toro Rosso csapatfőnöke az F1.com hivatalos weboldalon. Mindez időt vesz igénybe. És, ahogy korábban is mondtam, sok függ attól, hogy miként is alakul egy versenyző fejlődési szintje.”

„Ha a versenyző rendelkezik a szükséges elkötelezettséggel, és fegyelemmel, valamint innovációt hoz magával az asztalhoz, majd a 20 verseny során képes arra, hogy a figyelem középpontjává váljon egy középcsapattal, akkor ez rendben van. A Red Bull Racing csak ilyen tehetségeket keres magának, olyanokat, akik a többiek fölé tudnak emelkedni.”

A Toro Rosso most Jean-Eric Vergne és Daniel Ricciardo vezetésével fog versenyezni az F1-ben, így a francia és az ausztrál versenyző jó eséllyel pályázhat arra, hogy egy nap elfoglalja az egyre korosodó Mark Webber helyét a Red Bull Racing istállónál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése