2012. február 18.

Räikkönen szerződése csak akkor érvényes 2013-ra, ha a legjobb 8 között végez 2012-ben

A legfrissebb jelentések szerint Kimi Räikkönen kontraktusa a Lotus F1 Team néven futó istállóval csak akkor érvényes a 2013-as szezonra, ha 2012-ben a legjobb nyolc között végez az egyéni táblázaton.

Ha hinni lehet a híreknek, akkor a finn „Jégembernek” feladta a leckét a brit istálló.
Kimi Räikkönen 2010 és 2011 között nem versenyzett a Formula-1-ben. Az állomokat is megjárt világbajnok pilóta javarészt a WRC-ben versenyzett, ahol érdekes tapasztalatokat gyűjtött, de végül visszatért oda, ahol pályafutása nagy részében a köröket rótta.

Räikkönen egy két esztendőre szóló szerződést írt alá a Lotus csapattal, ahol Romain Grosjean lesz a csapattársa. A két éves kontraktust a vezetőség és a finn is elismerte.

Most a megbízható Autosport lap jelentése szerint Kimi valójában egy teljesítmény-alapú záradékot tartalmazó szerződést írt alá, mely a 2013-as évadra vonatkozik. A jelentés szerint a szerződés csak akkor érvényes automatikusan a 2013-as szezonra, ha 2007 Formula-1 világbajnoka a legjobb nyolc között végez, ami közel sem lesz olyan egyszerű számára, mivel a Red Bull Racing, a McLaren, a Ferrari és a Mercedes is a Lotus előtt végzett a tavalyi kiírásban.

Ez a teljesítmény-alapú szerződés azonban azt is sejtetheti, hogy a Renault motorral hajtott E20-as versenygép igen erős, mellyel az első kollektív teszten Kimi és Romain összesen 404 kört tett meg Jerezben.

Räikkönen elmondása szerint soha nem volt gondja a motivációval, és akkor is a legjobb tudása szerint fog eljárni, ha nem egy győztes autót vezet.

„A probléma nem a motiváció, ha az autó szar – csak a legjobb tudásod szerint vezetsz, és nem vagy eredményes. Ez nem mindig a versenyző hibája, de könnyebb hibáztatni azt a srácot, aki a kocsiban ül. 2009-ben azt éreztem, hogy az volt az egyik legjobb évem, így nagyon elégedett is voltam vele.” – mondta Kimi Räikkönen.

„Amikor legutóbb a Ferrarinak vezettem, nem voltam mindig elől és volt néhány nagyon jó versenyem. Nem adom fel, ha mondjuk nyolcadik vagyok. Amíg csak lehetséges, 100%-ot adok, és elégedett vagyok azzal, ahogy vezetek. Ha ez nem elég, akkor az nem számít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése