2012. február 25.

Remek hírek Räikkönen és Grosjean számára a Lotus új autójáról! Nincs komoly baj!

A legfrissebb német jelentések szerint nincs komoly gond Kimi Räikkönen és Romain Grosjean autójával, mely ott lesz a következő héten Barcelonában, és a Renault motorral hajtott E20-as versenygép ismét akcióba lendül majd.

A hiba egy alapvető problémára vezető vissza, melynek a Red Bull Racing istállóhoz is köze van, ha nem is közvetetten.

Mint ismeretes, a Lotus F1 Team ezen a héten kedden, az első barcelonai tesztnapon egy furcsa problémával találta szembe magát. Romain Grosjean az E20 volánja mögött azonnal érezte, hogy valami gond van az autóval, amivel végül a gárda még aznap visszautazott az angliai főhadiszállására, Enstone-ba.

A pozitív jerezi tesztet záró brit istálló a német Auto Motor und Sport jelentése szerint egy első felfüggesztéssel kapcsolatos problémával találta szembe magát, ami a korábbi hírekkel ellentétben nem komoly, és gyorsan orvosolható. A megbízható német lap szerint a Lotus egyik karbon építésre specializálódott szakembere, aki tavaly érkezett a Red Bull-tól, kissé túl ambiciózus volt az új autó súlyának csökkentését illetően.

A Lotus egyelőre nem erősítette meg a hírt, de Michael Schmidt újságíró úgy tudja, hogy az E20 ismét működőképes lesz, amikor az Barcelonában ismét pályára gurul.

Nem hivatalos hírek szerint a Lotus hétfőn egy privát tesztet hajt végre Silverstone-ban, és csütörtökön már Barcelonában tesztel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése