2012. február 7.

Vettel: Meglepődnék, ha idén valaki elhúzna a mezőnytől

Sebastian Vettel immár kétszeres világbajnokként érkezett meg az évad első tesztjére, Jerezbe, ahol a csapat hétfőn bemutatta az RB8-as kódjelű versenyautóját.

A német világbajnok a prezentációs videóban elmondta, hogy idén meglepné, ha el tudnának lépni a mezőnytől, miután a mérnökök keze ezúttal komolyabban meg van kötve, mint korábban.

„A helyzet az, hogy a tavalyi év elején nem igazán számítottunk arra, ami végül történt. Ezért úgy vélem, hogy most ugyanaz a helyzet. Azt gondolom, hogy hiba lenne úgy nekivágni a szezonnak, hogy megismétlődik 2011, vagyis az, hogy rögtön az élen leszünk és, hogy nagy különbséggel vezetünk majd a bajnokságban a többi riválishoz képest. Ezért inkább azt gondolom, hogy idén nagyon-nagyon szoros lesz. Hogy őszinte legyek, minden más forgatókönyv meglepne.”

„Az autókat nézve nincs túl sok tér a tervezőknek az újításra. Mint ismert a diffúzort és a kipufogót illetően komoly megszorításokat vezettek be, így azt gondolom, hogy nincs nagy lehetőség a kiugrásra.”
„Majd meglátjuk, ám természetesen nagyon reméljük, hogy az autónk jobb lesz, mint a többieké. Persze mindez nem könnyű, és azt gondolom, hogy az autók körülbelül hasonlóak lesznek és hogy a különbség is kisebb lesz, mint korábban.”

Ami az új autót illeti, Vettel egyelőre nem bocsátkozik részletekbe, ám ahogyan a főtervező, Adrian Newey is mondta, Vettel is egyetért abban, hogy az RB8-as a korábbi autók egyfajta leszármazottja. „Itt és ott egy kicsit másak voltak az elődök, de az RB8 eléggé egyértelmű, így reméljük, hogy továbbra is jó úton megyünk tovább” – mondta a német, aki egyelőre még nem nevezte el az új jövevényt. „Nincs még neve. Ha jól emlékszem, tavaly az első futamot megelőző szerdán találtunk egy nevet, de talán ezúttal kicsit hamarabb meglesz. Van néhány ötlet, de semmi konkrét.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése