2012. február 7.

Räikkönen: A pénz miatt nem kellene többet versenyeznem

Kimi Räikkönen szerint hiába firtatják a keresetét, nem a pénz a fő motiváló erő, amiért visszatért a Forma-1-be a Lotus F1 Team színeiben. A 2007-es bajnok csodálkozik azon, hogy mindenki 2013-ról kérdezi, holott még az idei év sem kezdődött el.

Kimi Räikkönen továbbra is vezeti a jerezi teszt első napját, igaz ebből kár lenne bármilyen következtetést levonni. A finn versenyző remekül érzi magát ismét a Forma-1-es közegben, és mint elmondta, nem töpreng azon, hogy milyen eredményekkel számoljon idén:
„Azon még nem gondolkodtam, hogy hol állok, és milyen eredményeket várhatok magamtól”- válaszolta a finn arra a kérdésre, hogy mit vár magától két év szünet után.

„Hagyni fogom, hogy a dolgok csak úgy jöjjenek. Természetesen újra nyerni akarok, azonban, ha ez nem lesz lehetséges, akkor keményen kell dolgoznunk, hogy javítsuk az autót. Lehetetlen, hogy ebben a korai időpontban prognózist adjunk.”

„A szabályok megváltoztak, és senki sem tudja azt, hogy az új autók mire képesek.”

Räikkönen az Auto Motor und Sport munkatársának elmondta, hogy semmi sem változott a hozzáállásában és munkamódszerében:

„Eltekintve az autótól, alig valami. Ugyanúgy tekintek mindenre. Tudom, hogy mi vár rám. Ami a Forma-1-ben lázba hoz, az a versenyzés. A többivel együtt kell élnem, ha szeretem azokat, ha nem. Ezek nem változtak mióta kiszálltam, eltekintve talán attól, hogy a tesztelést rövidebbre vették.”

„Az emberek, akik a szememre vetik, hogy nem voltam motivált, azok nem ismernek engem. Ez még mindig ugyanaz. Ha nem lennék motivált, akkor két évvel ezelőtt végleg abbahagytam volna.”

Räikkönen arra számít, hogy könnyebben kiismeri majd a Pirelli abroncsait, mint azok a versenyzők, akik egyből váltottak át a Bridgestoneról:

„A legnagyobb különbséget akkor tudom felismerni, amikor használt állapotban vannak. Akkor az autó hátulja elkezd csúszkálni. Számomra könnyebb, hogy megszokjam az új abroncsokat, mint a kollégáimnak tavaly. Ők egyik napról a másikra váltottak át a Bridgestoneról a Pirellire, és természetesen voltak bizonyos elvárásaik. Számomra ez leginkább olyan, mint egy teljesen új kezdet a szünet után.”

2013-ban több nagycsapatnál is szabaddá válhat az út, így felmerül a kérdés, hogy Räikkönen nyitva hagyta-e a kaput maga előtt:

„Emberek, a szezon még el sem kezdődött, és már most a következőről beszélnek. Nincsenek terveim, és hagyom, hogy minden csak úgy jöjjön.”

És mi a helyzet a fizetéssel? Mennyire játszik szerepet?

„Az még mindig fontos. Ez az én munkám, és megfelelő fizetést szeretnék kapni érte. Azonban a pénz miatt nem kellene többet versenyeznem. A fő hajtóerő a verseny iránti láz.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése