2012. február 20.

Vettelt lenyűgözte a Barca játéka

A csapatok és versenyzők többsége már a hétvégén megérkezett a következő teszt helyszínre, Barcelonába. A Red Bull sztárpilótája, Sebastian Vettel nem akármilyen kikapcsolódással kezdte a látogatást, hiszen barátnőjével együtt egy fergeteges Barcelona-Valencia találkozót szurkolt végig.

A spanyol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a tabella jelenlegi második és harmadik helyezettje, a Barcelona és a Valencia csapott össze, ahol végül a katalánok 5-1-re diadalmaskodtak hazai pályán. A Formula-1 kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel barátnőjével ott volt a Camp Nou stadionban, majd később a Barca TV-nek elmondta, rendkívül élvezte a meccset, és nagyon kedveli a spanyolok játékát.

"Csodálatos volt nézni ennek a két nagyszerű csapatnak a játékát, ebben a felállásban. Egyszerűen fantasztikus! Nem vagyok szakértő, de a német futballhoz viszonyítva a spanyol foci gyorsabb és technikailag is egy másik szint. Mindemellett a légkör is hihetetlen!”

A Barcelona sztárja, Lionel Messi 200. bajnokiját játszotta vasárnap, melyet az argentin egy mesternégyessel ünnepelt, majd az ötödik, és egyben utolsó gólt a középpályás, Xavi Hernadez szerezte, aki nem mellesleg Vettel kedvenc játékosa.

"Kedvenc játékosom Xavi, mert ő az agya ennek a csapatnak, ő az aki irányítja a zenekart. Lionel Messi egy nagyszerű csatár, és rengeteg gólt lőtt már, de ha nem kap labdát, akkor mindezt nem tudja megtenni, és sokszor erről éppen Xavi gondoskodik”- mondta Vettel, aki azért természetesen Messit sem felejtette el megdicsérni.

"Elképesztő, hogy mennyire szerény annak ellenére, hogy központi szerepet játszik. Mindig úgy tűnik, hogy a labda szinte ragad a lábához. Azt nehéz lenne megmondani, hogy Messi lenne a legjobb játékos, aki valaha létezett, és ugyanez igaz a Formula-1-re is. Az idők változnak, és akik most játszanak, azoknak már más tulajdonságokkal kell rendelkezniük. Nagyon nehéz Pelével, vagy mással összehasonlítani, hiszen az egy más korszak volt.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése