2012. február 18.

Kimi a legjobbat hozza ki a Lotusból

A jerezi tesztek után több csapat is elégedetten nyilatkozott, többek között a Lotus is, ahol a tulajdonos, Gerard Lopez és a csapatfőnök, Eric Boullier is kiemelte Kimi Räikkönent, aki az első kollektív teszten lenyűgözte alakulatát.

Gerard Lopez és Eric Boullier úgy gondolja, hogy Kimi Räikkönen a lehető legtöbbet hozza ki a Lotusból, és tapasztalataik szerint a 2007-es világbajnok sokkal elszántabb csapatjátékos, mint amilyennek sokan gondolják. A finn klasszis teljesen lenyűgözte a csapatot, különösen azzal, hogy a téli tesztek legelső napján máris ő bizonyult a leggyorsabbnak Jerezben.

Lopez elmondta, hogy a Lotus egy teljesen különböző karaktert talált meg Räikkönenben, mint amit az előző F1-es évei alapján sejteni lehetett.

"A legtöbb ember számára valószínűleg ő egy nagy rejtély, mert csak hallomásból és szóbeszédekből ismerik. De mi nagyon jól érezzük vele magunkat, ő pedig egyértelműen otthonosan érzi magát nálunk. Amikor velünk van, nagyon sokat mosolyog, de ami a legfontosabb, azt mondja, hogy mostanra már családtagnak érzi magát. Úgy gondolom, hogy a Kiminek van egy arca a külvilág felé, ami nem összehasonlítható a valódi énjével. Ő egy nagyon kemény munkás, nagyon jók a visszajelzései, és egy igazán jó csapatszellemmel van megáldva. Egyszer beszélgettünk vele, és megértettük, hogy miért jött vissza, és ez számunkra kellemes érzés volt. Ha megnézzük mi történt (a teszten) senki nem mondhatja azt, hogy már nem elég gyors” – nyilatkozta Lopez az Autosportnak.

A csapatvezető, Boullier azzal számol, hogy a Lotus ideális lehetőség Kiminek a bizonyításra.

"Megpróbáljuk kezelni az ő személyiségét, és biztosítjuk arról, hogy nem zavarjuk túl sok instrukcióval, hiszen ő egy valódi versenyző. Ez a csapat tele van megfelelő emberekkel a versenyzéshez, mindemellett nagyon jól felszerelt, és mind egy nyelvet beszélünk. Rugalmasak vagyunk, bár a rendszerünk versenyorientált, és mindez nagyon jól illik hozzá.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése