2012. február 26.

Davidson: Räikkönen nem lesz rögtön a régi és gyors

A korábbi királykategóriás versenyző nem számít arra, hogy Kimi Räikkönen azonnal felveszi majd a ritmust a kategóriában.

Anthony Davidson, aki összesen 24 futamot tudhat a neve mellett a Formula-1-ben, úgy gondolja, a finn „Jégembernek” időre lesz szüksége a felzárkózáshoz.
Kimi Räikkönen továbbra is állandó témát szolgáltat a sajtóban, noha a finn „Jégember” nem az a fajta, aki gyakran adna interjút, vagy sok furcsasággal vétetné magát észre. Räikkönen 2009 után visszatért az F1-be, ahol most a Lotus F1 Team színeiben fog versenyezni.

A vélemények megoszlanak a visszatéréséről, és vannak, akik szerint azonnal gyors lesz a Renault motorral hajtott E20 volánja mögött, míg másik úgy gondolják, időre lesz szüksége.

Nos, Anthony Davidson az utóbbi tábort erősíti: „Arra számítok, hogy időre lesz szüksége ehhez.” – mondta a brit versenyző a Sky Sports F1 csatornának. „Nagyon kemény egy szünet után azonnal visszatérni a versenyzéshez. Amikor tesztpilóta voltam, és visszatértem a versenyzéshez a Super Aguri csapattal, nehéz volt, és Michael Schumacher-nek is egyértelműen némi időre volt szüksége ahhoz, hogy alkalmazkodjon az F1-hez. Ugyanez fog történni Kimi-vel is.” – tette hozzá Davidson.

„A különbség egy rali autó és egy F1-es gép között nagyszerűen érzékelhető. Räikkönen gyors lesz, de nem azonnal. Akárcsak Schumacher, neki is időbe fog telni, mire megszokja az F1-es autót, és megérti annak működését. Ezen kívül senki sem tudhatja azt, hogy mi lesz Romain Grosjean szereplésével. Ha a csapattárs Kimi előtt lesz, akkor a finn helyzete egyre rosszabb lesz.” 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése