2012. február 7.

Lotus: Räikkönen tempója magáért beszél

A Lotus F1 Team nem tulajdonít nagy jelentőséget Kimi Räikkönen köridejeinek, annál inkább a finn versenyző sebességének és kiegyensúlyozottságának. James Allison szerint egyértelmű, hogy egy elsőosztályú versenyzővel van dolguk.
Egy órával az edzés vége előtt Kimi Räikkönen 63 kört teljesített mindenféle probléma nélkül, és a legjobb ideje 1:19.670 másodperc volt, amit közepes keveréken futott. A finn ezzel végig vezette az összetettet.

A pozitív jelek ellenére a Lotus F1 Team technikai igazgatója visszafogottan nyilatkozott a látottakról:

„Lehetetlen megmondani. Minden csapat különböző programon van, szóval nyilvánvalóan nincs konkrét elképzelésünk arról, hogy mit is csinálnak”- mondta Allison a ToileF1-nek.

„Csak az előttünk álló napok és hetek után tudunk majd többet. Még nagyon korán lenne eldönteni, és csak akkor tudjuk meg az igazi hierarchiát, ha elmegyünk Melbournebe.”

„Egy jó tesztünk volt délelőtt. Nagyon nagy öröm volt látni az autót, amint reggel 9-kor elhagyta a garázst, és azt kell, hogy mondjam, fantasztikusan néz ki. Szerencsések vagyunk, mert az időjárás is tökéletes. Nincs szél, és az ég is kék. Ideális.”

„Eddig nem volt problémánk, ami nagyon kielégítő. Nagyjából ötven kört mentünk problémamentesen. Ma reggel többször is átnéztük az autót, hogy ezzel megkönnyítsük Kimi vezetését, és csak az egyensúlyt kelljen beállítani úgy, ahogy ő szereti.”

„Végrehajtottunk pár változtatást az autó hátulján, melyek szintén jól sikerültek. Összességében, minden pozitív. Délutánra változtatunk pár dolgot a tervben, és nem lesz ennyi hosszú menet.”

A Lotus szakembere nagyon elégedett Räikkönen teljesítményével:

„Azt mondhatjuk, hogy Kimi egy elsőosztályú versenyző. Beül az autóba, és egyből megvan a ritmus. Rögtön alkalmazkodik, és az idők magukért beszélnek. A fittsége szintén jó, és semmiféle kilengést sem mutatott a pályán. A kormányzás egy kicsit még nehézkes az ő ízlésének, de minden más területtel elégedett volt”

„Úgy tűnik, hogy mindent az irányítása alatt tart.”

„A visszajelzései eddig jók az autóról. Kimi elégedett volt az autó egyensúlyával, a fékegyensúllyal, és minden mással."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése