2012. április 24.

Vettel: Kívülállóként könnyű beszélni

Sebastian Vettel szerint egyáltalán nem volt sétagalopp végigcsinálni a bahreini versenyhétvégét, és folyton azt mondogatni, hogy „versenyzőként csak a futamra koncentrálunk, és bízunk az FIA döntésében”.

Utóbbi magyarázat miatt számos támadás érte a Forma-1-es versenyzőket.

Bahreinnel kapcsolatban rendszerint ugyanazt a választ adták a versenyzők, miszerint bíznak az FIA megítélésében, és nem aggódnak a biztonság miatt – a pilóták többnyire meg is kapták a magukét, amiért nem vállalják az őszinte véleményüket.

Tegnap Mark Webber már bevallotta, hogy alig várta a hazatérést, és most Sebastian Vettel is elmondta a gondolatait az ügyről:

„Sokszor kritizálják a versenyzőket amiatt, hogy nem megfelelően válaszolnak a kérdésekre. Nagyon könnyűnek találom a kívülállók számára, akik nincsenek itt, hogy kommenteket gyártsanak”- mondta a Red Bull Racing versenyzője egy interjúban, melyen a Total Race is jelen volt.

„Jobb is, ha most itt befejezem…”

„Nyilvánvalóan nem volt könnyű. Megpróbálsz a versenyre koncentrálni az autóban, és a problémákra, melyekkel esetleg szembe kell nézned akkor, amikor több teljesítményt akarsz kiszedni az autóból”- folytatta a kétszeres bajnok, aki idei első győzelmét szerezte meg Bahreinben.

„Természetesen nekünk is van szemünk és fülünk, és tudjuk azt is, hogy mi történik. Ugyanazokat a dolgokat olvassuk, mint mindenki más.”

„Boldog vagyok, és megkönnyebbültem, hogy semmi sem történt, és biztonságban térhetünk haza.”

Vettel hangsúlyozta, hogy a szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy probléma nélkül menjen le ez a versenyhétvége:

„Szerintem az emberek annyi mindent beleadtak, hogy végül minden biztonságos volt. Meg kell, hogy köszönjem nekik. Remélhetőleg úgy térhetünk vissza a jövőben, hogy minden biztonságos lesz.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése