2012. április 24.

A Lotus bejelentette mugellói tesztbeosztását

Nemcsak a két versenyző, Kimi Räikkönen és Romain Grosjean, de a tesztpilóta, Jérôme D’Ambrosio is vezetheti majd a Lotus E20-as versenyautóját a május 1-3. között tartandó egyetlen szezonközi teszten.

A brit alakulat kedden hivatalos közleményt adott ki, melyben leírja, az első tesztnapon a belga tehetség, a másodikon Räikkönen, míg a harmadikon Grosjean foglalhat majd helyet az istálló idei versenygépében.

„Lenyűgöző lehetőség ez számomra, és szeretném meghálálni a Lotus F1-es csapatának, hogy esélyt kapok arra, hogy vezessem az E20-ast: ez egy nagyszerű autó, és már alig várom, hogy vezessem” – mondta D’Ambrosio.

„Nagyon hasznos lesz számomra, hogy hat hónap után újra Formula-1-es autót vezethetek. Már eddig is mondtam, hogy egy topcsapatnál betöltött harmadik versenyzői szerepkör jó lehetőség számomra, és most már kezdem is látni ennek előnyeit.”

A csapatot irányító Eric Boullier úgy véli, az, hogy lehetőséget adnak a belga versenyzőnek, az istálló hasznára is válik majd.

„Nyilvánvaló, hogy nagyon szeretne már újra volán mögé ülni, és számunkra – mint csapatnak – is nagyon értékes lesz, hogy most megkapja ezt a lehetőséget” – mondta a szakember. „Egy teljes napot kap arra, hogy megbarátkozzon az E20-as modellel, és már most alig várjuk azokat a visszajelzéseket, melyeket kapunk tőle.”

„Jó eredményt értünk el Bahreinben, de mint mindig, most is keményen kell dolgoznunk azért, hogy fejlődjünk. Mugellóban lehetőségünk lesz arra, hogy kipróbáljunk néhány új elemet, és remélhetőleg sikerül is előrelépnünk majd.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése