2012. április 6.

A Lotus még keresi a tökéletes szervót Räikkönen számára

A Lotus F1 Team technikai igazgatója elmondta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy tökéletes felszereléssel láthassák el Kimi Räikkönent.

Ennek alapvető eleme lenne egy megfelelő, a finn kívánalmainak eleget tevő szervokormány.

James Allison ismét hangsúlyozta, hogy a Lotus E20-ason lesz pár új alkatrész Kínában – melyeket Romain Grosjean egy teljesen új csomagnak nevezett -, és természetesen javulást remélnek a harmadik versenyhétvégén:

„Elhozunk pár új alkatrészt Kínába, melyeknek két tizedet kellene jelenteniük körönként. Talán ez nem hangzik soknak, de figyelembe véve azt, hogy eddig mennyire szoros volt a mezőny ebben az évben, ez egy nagydolog. Remélhetőleg ez több, mint amit mások fognak hozni…”- mondta Allison.

„Folytatunk kell a fejlesztést az autónk által elért köridő tekintetében, és ennek érdekében minden területen keressük azt, amit fejleszteni lehet”- tette hozzá.

„A fejlődés egy speciális területe, melyet azonosítottunk, a kiállások ideje, és egy nagyobb mennyiségű mérnöki munkát fordítunk ennek a területnek a fejlesztésére. A területek, melyekre ezen belül figyelmet fordítunk, nem mások, mint a pisztolyok és a kerékcsavarok. Elnézve az ellenfeleinket, látható, hogy lehet fejlődni ezen a területen.”

A technikai igazgató elmondta, hogy továbbra is dolgoznak azon, hogy megtalálják a megfelelő beállítást Räikkönen számára a szervokormánnyal:

„Sajnos ezt nem egy olyan egyszerű megjavítani, mint áthelyezni a kapcsolókat a kormányon! A legutóbbi beállításunk hatékony asszisztálást biztosít Kiminek nagy tempó alatt, és a nagy terhelést jelentő kanyarokban, de még mindig nem adtunk neki egy olyan kormányszervót, ami azzal a fortéllyal rendelkezik, melyet ő akar.”

„Fejlődünk ezen a téren, de Kimi úgy vezeti az autót, hogy megtalálja a határt az első tengelyen, majd az autót finoman hozzáigazítja ehhez a határhoz; ezt csak akkor tudja megtenni, ha a kormány maradéktalan visszajelzést ad neki. Keményen dolgozunk azért, hogy a tökéletes felszerelést biztosítsuk neki, és ezzel hozni tudja azt a pár tizedet az időmérőkön.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése