2012. április 6.

Kimi Räikkönen, a Lotus precíz és villámgyors versenyzője

A Lotus F1 Team maximálisan meg van elégedve a finn Kimi Räikkönen teljesítményével, aki eddig lenyűgözően teljesít, noha az elmúlt két esztendőben nem versenyzett formula autóval.

Eric Boullier sok pozitívumot lát a csapatnál, de tudja, ennél többre lesz szükségük.

„Eddig mindkét versenyzőnk erős teljesítményt nyújtott az időmérő edzéseken.” – kezdte Eric Boullier, a Lotus F1 Team csapatfőnöke. „Romain Ausztráliában, addig Kimi Malajziában mutatott erős teljesítményt a kvalifikációkon.”– tette hozzá a pontosítás kedvéért a francia szakember.

„Kimi megmutatta, hogy nem tartott sokáig számára a visszarázódás a Formula-1-ben, és mindkét versenyen nyilvánvaló volt a tempója. Két nagyszerű versenyt futott, miközben hátrébbról indult a rajtrácson. Kimi semmit sem veszített a sebességéből. Gyors az időmérőn edzéseken, míg a versenyeken nagyon konstans. A gumikat is jól kezeli, ami egészen lenyűgöző, és rendkívül pontos visszajelzéseket ad. Nagyon jól teljesített az első két versenyen, és Malajziában például övé volt a leggyorsabb kör.”

„Ezen felül a gumiabroncs degradáció is ígéretesnek tűnik, akárcsak az autó reagálása a beállítások megváltoztatása után.”

„A negatívumot az jelenti, hogy Romain versenyei csak néhány körig tartottak, míg Kimi különböző okok miatt hátrébbról vágott neki a futamoknak – Ausztráliában rosszul időzített a csapat, míg Malajziában ott volt a sebességváltó problémája. A végeredmény mindössze 16 pont a konstruktőri versenyben, noha mindkét futamban sokkal több volt a potenciál. Személyes szinten kissé frusztrált vagyok, hogy nem tudtuk azt az eredményt hozni, amit kellett volna. Másrészt nagyon büszke vagyok arra, amit a csapat elért a téli időszakban, így van egy kis mosoly az arcomon.”

„Egy erős alappal rendelkezünk, és képesek vagyunk rendszeresen jó pontokat gyűjteni. Mindezt a konstruktőri tabellán elfoglal helyzetünk is mutatja. Az új fejlesztésekkel és a kemény munkával azt várjuk, hogy mindkét versenyzőnk ott legyen a legjobb 8 között. Az E20 egy jó autó, de mindannyian fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy jobbá tegyük azt.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése