2012. április 6.

Räikkönen: A kínai pálya? Ez is csak egy helyszín, mint a többi...

A kínai pálya nem vált ki heves érzelmeket Kimi Räikkönenből, és a Lotus F1 Team versenyzője nem kerít nagy feneket az előtte álló futamnak.

A 2007-es bajnok szerint még nem mutatták meg igazán azt, hogy mi rejlik az E20-asban.

Szóval, Kimi, mit gondolsz a Shanghai International Circuitról?

„Ez is csak egy másik versenypálya – nincs különösebb kedvencem, vagy ilyesmi. Abban a tekintetben meglehetősen hasonlít az Albert Parkhoz vagy Sepangra, hogy mit kíván az autótól, szóval jónak kell lennie a számunkra”- mondta a finn versenyző.

„Lesz pár új alkatrészünk az E20-ason, szóval ezeknek is jónak kell lenniük. Biztos vagyok benne, hogy az összes többi csapatnak is lesznek újdonságaik az autóikon, szóval akkor fogjuk tudni azt, hogy hol is állunk, amikor elmegyünk oda”- tette hozzá.

„Nyertem ott 2007-ben, ami jó érzés volt, mivel ez volt az az év, melyben megnyertem a bajnokságot. Ez egy megfelelő versenypálya, és vannak jó lehetőségek az előzéshez. Az autónk jónak tűnik, szóval nézzük meg azt, hogy mi történik, amikor a pályán leszünk.”

Hasonlóan csapattársához, Räikkönen is nagyon elégedett azzal, ami Enstone-ban zajlik:

„A csapat nagyon keményen dolgozik azon, hogy továbbra is a helyes irányban tartsanak minket. Nyilvánvalóan egy jó és masszív autónk van, mellyel dolgozhatunk. Eddig mindenhol gyors volt.”

„Az időjárás és minden más körülmény, melyek meghatározták az első két versenyt, egyben azt is jelentik, hogy még nem láttuk a legtöbbet tőle.”

„Kényelmesen érzem magam a kapcsolatban, melyet a csapattal sikerült kialakítanom. Világos, hogy ők is ugyanolyan versenyzők, mint én, és ez a legjobb út ahhoz, hogy a maximumot hozzuk ki ebből a szezonból.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése