2012. április 21.

Bahreini Nagydíj - Időmérő

Sebastian megszerezte a pole pozíciót a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén. Kimi csak a 11. helyről kezdheti a holnapi futamot.


Kimi Raikkönen:Megvolt ma a sebességünk és könnyen bejuthattunk volna az időmérő edzés utolsó etapjába is egy újabb körre, de úgy gondoltuk, érdemes kockáztatni, csupán egyetlen kört futni a Q2-ben és megőrizni egy friss szett gumit a versenyre. Az abroncsok kezelése kulcsfontosságú lesz holnap, így bár kockázatos volt, hogy nem jutottunk be az utolsó etapba, remélhetőleg ez a stratégia megtérül a holnapi versenyen. Tudtuk, hogy nagyon szoros lesz és természetesen mindig szeretnénk előrébb kerülni a rajtrácson, amennyire csak lehet, de két választásunk volt és amellett döntöttünk, amelyik szerintünk a legjobb eredményt hozza meg vasárnap. Nincs értelme szombaton feladni, meglátjuk, mi történik holnap.


Sebastian Vettel:Nyilván nagyon jó érzés és azt gondolom, hogy ezzel már tartoztam a csapatnak, minden egyes emberünknek. Egyáltalán nem kezdődött könnyen a szezon és az elvárásokon is múlik ez, de a legfontosabb az, hogy mi mit várunk el önmagunktól, és az elvárásainknak sikerül megfelelni. Nagyon nehéz dolgunk volt, dolgoztunk az autón, itt-ott csiszoltunk, reszeltünk rajta, próbáltuk megtalálni, hol tudunk gyorsabbak lenni. Azt gondolom, hogy túl sokat aludtak a szerelők, illetve a csapat az utóbbi négy versenyen. Nagyon nehéz hétvégénk volt a múlt héten Kínában és egyáltalán nem aludtam sokat, úgyhogy nagyon jó érzés hogy sikerült bejönni az első helyre, mindketten tartoztunk már ezzel a csapatnak. És nagyon jó is volt az autó, nagyon elégedett voltam vele, egyáltalán nem volt sima az időmérő, majdnem kiestem a Q1-ben, a Q2-ben, de aztán ha sikerül elcsípnem egy kört, akkor igazán odateszem magam és nagyon örülök hogy sikerült épphogy megvernem Lewist és ideérnem az első helyre.Egész hétvégén láttuk, hogy nagyon nehéz összehozni a tökéletes kört, holnap 57-et kellene összehozni a versenyen. Mindig nagyon nehéz itt versenyezni és mindig nagyon sokminden megtörténhet, azt gondolom, hogy elég agresszívek vagyunk és remélem, hogy jobbak leszünk a versenyen. Eddig nagyon jó volt a versenytempónk, nagyon elégedett vagyok azzal, hogy milyen érzés vezetni iaz autót és remélhetőleg sikerül azt a bizonyos érzést újra átélni. Nagyon figyelek a rajtra és biztos, hogy nagyon szoros lesz. Most itt ülünk az első háromban és vannak mások is, akiknek nagyon jó esélyük van arra, hogy ide kerüljenek. Például Nico egész hétvégén nagyon erős volt és a Lotusok is meglephetnek bennünket, úgyhogy biztos, hogy összesűrűsödik az egész mezőny. Reméljük, hogy sikerül megtartanunk és jó eredményt elérnünk holnap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése