2012. április 24.

A Lotus tudta, hogy Räikkönen visszatérése sikeres lesz

Kimi Räikkönen a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon pontosan azt a teljesítményt nyújtotta, amit csapata, a Lotus várt tőle, amikor leigazolta – árulta el a gárda tulajdonosa, Gerard Lopez.

Amikor a csapat bejelentette, hogy leszerződtette a 2007-es év világbajnokát, sokan megkérdőjelezték a finn visszatérésének eredményességét, attól tartottak ugyanis, a kétévnyi távollét, illetve a motiváció hiánya komolyan visszaveti majd teljesítményét 2012-ben.

Ennek ellenére a 32 esztendős versenyző remekül helytáll, Bahreinben Sebastian Vettel mögött a második helyen ért célba, így rendkívül értékes pontokat szerzett a brit alakulatnak.

„Emlékszem, egyáltalán nem örültem, amikor az interjúk során folyamatosan azt mondogatták, hogy a visszatérése hazárdjáték” – mondta Gerard Lopez, a Lotus F1-es csapatának tulajdonosa. „A srác egy világbajnok, egyáltalán nem öreg, fitt és motivált.”

„Láttam őt korábban más csapatoknál, de a munkához való hozzáállása és a viselkedése soha nem ilyen volt. Szóval őszintén hiszem, hogy ott van, ahol lennie kell, ott, ahol gondolta, hogy lesz majd, és mi is ezt vártuk tőle.”

„Mindig természetes volt, ezt az ember nem veszíti el. Ha megvan a sebességed, akkor megvan. Azt láthattuk már korábban, hogy fitt, szóval nagy reményünk volt abban, hogy teljesíteni fog, és azt gondolom, most kiderült, hogy jó választás volt.”

Lopez elmondta továbbá, nagyon bízik abban, hogy a tavalyi évvel ellentétben a Lotus tartani tudja riválisai fejlesztési tempóját, és a teljes idény során képes lesz jó eredményeket produkálni.

„Nem sokan vették észre, de ugyanannyi fejlesztési csomagunk volt tavaly, mint a Red Bullnak, egyszerűen csak az volt a helyzet, hogy a mieink nem működtek. Egy évvel korábban mindegyik jól működött, de az autó alapjai nem voltak jók.”

„Emlékszem, hogy olvastam egy cikket, mely szerint mi voltunk a második legtöbbet fejlődött csapat, szóval idén egy jó autóval, illetve működő fejlesztésekkel harcban lehetünk.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése