2012. április 2.

Lotus: A harmadik leggyorsabb csapat vagyunk a McLaren és a Red Bull mögött

A Lotus F1 Team biztos abban, hogy a harmadik leggyorsabb autó az övék a rajtrácson a McLaren és a Red Bull mögött.

A brit istálló reméli, hamarosan tiszta versenyek várnak rájuk a 2012-es kiírásban.

Az Eric Boullier irányította csapat az eddig megszokottakhoz hasonlóan igen versenyképesnek tűnik a szezon elején.

Kimi Räikkönen és Romain Grosjean alatt is versenyképes a Renault motorral hajtott E20-as, ami idén eddig még nem zárt egy tiszta futamot sem.

„Remek lenne, ha egy olyan versenyt zárnánk, melyen nem érint minket egy büntetés és baleset sem, mint azt láthattuk Romain (Grosjean) esetében az első pár kanyar után.” – nyilatkozta Alan Permane, a Lotus operációs feladataiért felelős igazgató a brit AUTOSPORT lapnak.

„Úgy gondolom, hogy a McLaren és a Red Bull elől van, és mi ott vagyunk mögöttük a harmadik helyen. Tudom, hogy a Mercedes harmadik volt a rajtrácson Malajziában, de a versenyen semmi különlegeset nem nyújtottak. Láttuk Nico Rosberg-et a bokszban a néhány új köztes gumival Malajziában, amikor versenyben voltunk vele, és azt gondoltuk, hogy bajban leszünk. De a tempó ugyanolyan, ha nem rosszabb volt, mint a miénk. A versenyen futott tempójuk nem elég erős.”

„És bár a Ferrari nagyszerű munkát végzett a versenyen Malajziában, ha az időmérőn a 10. vagy a 12. helyen lesznek, addig mi a 3. és az 5. kockában, valamint egy másodperccel leszünk előttük a kvalifikáción, akkor az különbséget fog tenni.”

Permane hozzátette, elég erősnek tartják magukat, hogy harcban legyenek a top-csapatokkal a fejlesztési versenyben is.

„Az időmérő edzésen különösen jók voltunk Malajziában. Kimi-vel ott lehettünk volna az első sorban, vagy akár közvetlenül elől. A versenytempót illetően nehezebb megmondani a dolgokat, mivel azt nem láttuk, de nincs okunk azt gondolni, hogy nem lesz jó. A teszteken az autó jól bánt a gumikkal, és, ha pedig a nyers tempóra vagyunk kíváncsiak, akkor nincs más dolgunk, mint megtankolni a gépet és kihajtani azzal a pályára.”

„Ehhez azonban egy normális versenyre van szükségünk, miközben mindkét autónk ott van az első tízben, és nem érint minket egy büntetés sem, a sebességváltó is rendben van, valamint az első kanyarokban nem ütközünk és száraz lesz az idő. Remélhetőleg Kínában ezt meg tudjuk csinálni.”

Permane természetesen mondott néhány szót a Malajziában remeklő Sauber csapatról is. Miután a svájci gárda az időmérő edzéseken nincs annyira elől, a Lotus nem igazán számol Peter Sauber csapatával, noha azt erősnek tartja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése