2011. szeptember 10.

A Citroën főnöke szerint Räikkönen nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket


Quesnel nem teljesen elégedett.
Kimi Räikkönennel kapcsolatban azóta téma, hogy mikor hol folytatja, amióta felhagyott a Forma-1-es pályafutásával. A Rally Világbajnokságon sokan várták tőle, hogy ha belerázódik, rohamosan fejlődni fog, de a tempója nem sokat változott. Olivier Quesnel már tavaly hangot adott nemtetszésének, miszerint Räikkönen tulajdonképpen nem egy gyári autóba való, de amíg fizet, a Citroën sem lesz saját pénztárcájának ellensége.


Räikkönen idén már a rallyból is kikacsintgat, a jövőjével kapcsolatban pedig szokásos módón azt hallhatjuk tőle, hogy még nem tudja, mit akar. A NASCAR után nemrég Le Mans autót tesztelt, és ismét felmerült a Forma-1 lehetősége.


Bár utóbbi nem feltétlenül reális, az tény, hogy ha jövőre is rallyzni akar, a teljes fizetését a csapatának kell állnia. A Citroën azonban nem mutat érdeklődést Kimi iránt.


Quesnel szerint egyenesen nem úgy teljesít, ahogy az ennyi idő után elvárható lenne. A vezetői képességeit ugyan nem kérdőjelezi idén sem meg, de ahogy egyszer már említette, a rallyhoz kevésnek tartja.


„Ha tőlem kérdezik, én kicsit csalódott vagyok a rallyval kapcsolatban. Amikor a helyére kerül, biztos vagyok bene, hogy képes lesz arra, hogy gyors legyen, de ez mikor történik meg? Nem tudom, és nem hiszem, hogy ő maga tudja." 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése