2011. szeptember 24.

Kimi "pénzeszsák" Räikkönen - a Williams így tekint a versenyzőre?

A ma reggeli szingapúri értesülések szerint Kimi Räikkönen komolyan fontolgatja a visszatérését 2012-re a Williams csapattal. A pletyka az Auto Motor und Sport német lap által kelt útra, arra alapozva mindezt, hogy Räikkönen látogatást tett a grove-i bázison, ahol Adam Parr, a csapat elnöke vezette körbe, még a monzai hétvége előtt.

Azt, hogy a jelenleg a WRC-ben és a NASCAR-ban versenyző finn pilóta valóban érdeklődik-e a Williams (mellesleg fizetős) versenyzői széke után senki nem tudta sem megerősíteni sem cáfolni, mivel sem a versenyző, sem a Williams elnöke nem jelent meg Szingapúrban.

Az említett német magazin így magyarázza a brit csapat szándékait: "Räikkönent úgy lehetne kihasználni, hogy általa befolyásolnák a többi érintett felet. Ez további 1-2 milliót húzhatna ki a szponzorok zsebéből." Míg a finn világbajnokról ez az újság véleménye: "Vissza akar térni a pályára, és nem akarja tovább a saját pénzét költeni a saját versenyeztetésére."

A német lap értesüléseit cáfolni látszik a tény, hogy a Turun Sanomat című finn napilap egyetlen sornyi említést sem tesz minderről, bár mindig az elsők között voltak, akik bármilyen megalapozott információval tudtak szolgálni Räikkönenről.

Az Auto Motor und Sport további hírei szerint a 2012-ben megüresedő williamses helyre pályázik még Adrian Sutil, Julias Bianchi, Giedo van der Garde, Vitalij Petrov és Roman Grosjean. A német lap annak ellenére álítja mindezt, hogy Adrian Sutil következetesen tagadta, hogy meglátogatta volna a Williams központját. Amennyiben mégis az újságnak van igaza, és a német versenyző elhagyja az idény végén jelenlegi munkaadóját a Williamsért, úgy Nico Hülkenberg járhat jól, aki Sutil helyére mehetne a Force Indiához.

Hülkenberg mindezt így reagálta le: "Sok pletyka kering mindenfelé, de megpróbálok csak magamra koncentrálni, a legjobbamat adni, és meglátjuk, hogy mi lesz."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése