2011. szeptember 4.

Spanyol Nagydíj: Spanyol fieszta Vettel módra...

Üdvözlet Barcelona! Idén szintén két alkalommal lép spanyol földre a Száguldó Cirkusz. Júli 26.-án Valenciából láthatunk majd közvetítést, az Európa nagydíj keretein belül. De egyelőre koncentráljuk Barcelonára. Van miért. Idén először nem Sebastian indul a pole-ból. Bár szintén  egy Red Bullé az első rajtkocka, ám ezúttal Mark diadalmaskodott. (Mondjuk Sebnek nem volt KERS-e) Örülhetünk, hiszen a mi bajnokunk második helyről indul, és szép az a Red Bull első sor J Harmadikként Lewis és negyedikként Fernando rajtolhat.

Naaa ez volt ám a rajt! Erre senki nem számított igazából szerintem.  Seb szépen lerajtolta Markot, ám Alonso a semmiből előtűnve mindkettőjüket. Hagyján, hogy mi a tv előtt meglepődtünk, de még a pilóták is csak lestek a piros autó láttán.”Én is jól rajtoltam, de fogalmam sincs Fernando honnan került elő. – mesélte Sebastian. Nos, a csoda most csak 18 köri tartott, sőt olyannyira csoda volt ez, hogy a futam végén ötödikként intették le Alot, ráadásul körhátrányban….. A 19. körben visszaállt  a rend – vagyis Seb az élre, miután a Red Bull bámulatosan precíz és gyors kerékcserét hajtott végre, egy körrel a riválisok előtt. A maradék három cserénél is ez volt a tendencia, és lássuk be Horner és a RB taktikája szépen be is jött. Pedig Lewis ott lihegett Seb sarkában.  Sorozatosan támadta a címvédőt, de Seb megmutatta miért is világbajnok. Remekül védte az íveket, a pozícióját, és a nyomás ellenére sem hibázott. Szép munka Seb! És ha már Barcelona és bikák… kicsit olyan volt ez, mintha Seb, mint torreádor lengetné a kendőt, és Lewis „bika” üldözné, de az okos torreádor egy elegáns, precíz mozdulattal minden alkalommal kitér az útjából. Úgyhogy hiába nyitogatta Hamilton körről körre a hátsó szárnyait a célegyenesben, Vettel, egy hajszállal mindig messzebb volt tőle. „Haver, ez őrület volt, tiszta őrület. Csak jöttél, jöttél és jöttél” – nevetett felszabadultan, törölközővel a kezében Lewisra Seb. Hát igen bajnok, ez őrület volt! Eközben a mezőny többi része is szép versenyt futott. Jenson 2 helyet javítva a harmadik helyen zárta a futamot. Bár a spanyol drukkerek fél óráig extázisban égtek kedvencük miatt, a Ferrarira ezen a futamon rájárt a rúd. Mint említettem Alonso körhátrányban kullogott be, míg Massa be sem tudta fejezni a versenyt… Hol van már az isztambuli dobogós helyezés, igaz srácok? Úgy látszik, Marknak az kell, hogy a hátsó szekcióból induljon. Míg Sanghajban a 18. helyről indulva dobogóra állt, spanyolban a pole-ból indulva sem jutott fel a pódiumra (4. lett), sőt majdnem kört kapott márkatársától. Hát ezért tuti nem dicsérik majd meg Hornerék….  A Mercedes két német pilótája 6.-7. helyen végeztek, utánunk Heidfeld , Perez és Kobayashi zárták a pontszerzők sorát.
Mindent egybe véve, jó kis futamot láthattunk. Seb végre megmutathatta, hogy nem csak pole pozícióból tud futamot nyerni, és hogy a stressz helyzeteket is hidegvérrel kezeli. Ugye nem csak nekem jutott eszembe Kimi? J  Ugyanakkor nagy kérdés, hogy az időmérőn mutatott sebességfölény hová tűnt? Mert versenyhelyzetben a McLaren igen csak ott volt a Red Bull mögött, úgy látszik a spanyol napsütésben elpárolgott az a +9 tizedes előny…
Egyenlőre azért ne aggódjuk, elvégre a zseniális ésszel megáldott Newey mester a legelképesztőbb pillanatokban előhúz az RB7-ből +3-5 tizedeket, mint varázsló a cilinderből a fehér nyulat.  Csak épp senki nem tudja, hogy a Red Bullnak hol van az a bizonyos cilindere…:D  Végülis varázslatnak lehetünk tanúi….
 By: Meli (Basi87) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése