2011. szeptember 25.

Kérdezz-felelek Vettel-el: Gyorsan öregszem


A Red Bull Racing házi kedvence csak a futamgyőzelemre koncentrál, minden más csak másodlagos. A profikhoz illő hozzáállás ellenére még mindig elkérik a személyi igazolványát sörözésekkor.

Sebastian, 11. alkalommal szerezted meg a pole pozíciót idén és könnyen lehet, hogy ma világbajnok leszel, mégis épphogy csak derűsnek látszol. Mint egy öreg profi…
 
Sebastian Vettel: Biztos gyorsan öregszem. A moziban, amikor jegyet veszek, vagy egy korsó sört próbálok venni, még mindig elkérik a személyim, mert nem hiszik el, hogy hány éves is vagyok.
 
Ezen a versenyen megszerezheted a bajnoki címet…
 
SV: Nos, a gyorsaság itt nem minden. Okosnak kell lenni ahhoz, hogy itt győzni tudjon az ember. Szerintem a DRS itt könnyebbé fogja tenni az előzést, nem úgy, mint a korábbi években, figyelni kell nagyon. Remélem nem kell majd előznöm a jó pozíciókért, de ezt sose lehet tudni. Előre fogok nézni, nem hátrafelé.
 
Timo Glock fogadott a bajnoki címedre, szerinted ma pénz üti a markát?
 
SV: Haha, először tudni akarom mekkora összeget tett, csak akkor, ha elég nagyot! Na, de komolyra fordítva a szót, nem tudom. Az elsődleges célunk nem az, hogy megnyerjük ma a világbajnoki címet, a versenyt akarjuk megnyerni. Persze, nagyszerű lenne, ha sikerülne megnyerni vasárnap. Tehát az, hogy ezen a versenyen, vagy a következőn nyerjük meg, nem nagy különbség. Maradunk az eredeti tervnél, 2011-ben megnyerjük a bajnoki címet és nem az számít, hogy mikor és hol.
 
Ez sorozatban a 4. rajtelsőséged, mennyire különleges ez az érzés?
 
SV: Természetesen nagyon különleges! Egy utcai pályán pedig nagyon fontos is, mivel ezek sokkal szűkebbek és az ideális ív is piszkosabb, mint a többi pályán. Ezért is nagy előny, hogy a többiek elől rajtolhatok. Itt nem könnyű egy tökéletes kört futni, mind a 3 szektort tökéletesen teljesíteni és összerakni elég trükkös feladat, mert túl sok kanyar és rázókő van, amin időt veszthetsz, vagy kárt okozhatsz az autóban, amikor a határon autózol. Elégedett voltam azzal, ahogy az időmérőm sikerült.
 
Aggódtál amiatt, hogy a Ferrari, vagy a Mclaren erősebb lesz itt?
 
SV: Nem, szerintem jól mértük fel őket. Talán ilyen időkülönbségekre nem számítottunk, de szerintem a versenyen ezek a különbségek eltűnnek és sokkal közelebb lesz a tempónk a másikéhoz.
 
Nem volt még olyan versenyünk Szingapúrban, ahol ne jött volna be a biztonsági autó. Aggódsz emiatt?
 
SV: Nem, a biztonsági autós fázist nem lehet előre kiszámítani. Ha képesek lennénk rá, az jó lenne, mert akkor kevesebb benzint raknánk az autóba. Tehát nem, egyáltalán nem aggódok emiatt.
 
Minden, amit teszel, úgy tűnik, mintha nagyon könnyen menne neked. Mintha csak egy kalapból húznád elő ezeket a nagyszerű teljesítményeket…
 
SV: A Formula 1-ben nincs olyan kalap, amiből csak úgy előhúzod a nagyszerű teljesítményt, sajnos. Ez csak azért van, mert mindent kisajtolok az autóból. Itt (Szingapúrban) ez minden, csak nem könnyű. A szezonban itt a leghosszabb egy kör, a hibák ilyenkor könnyen jönnek. Ezért is vagyok több mint elégedett az időmérő eredményével. A mai nap már más tészta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése