2011. szeptember 4.

Maláj Nagydíj: Vettel az új maláj tigris

Végre zűrzavar a pályán! Fordulatos küzdelmet láthattunk, sokszor még a versenyzők sem tudták hányadik pozícióért harcolnak.  A káosz szálait alig bírták kibogozni. Kivéve egy versenyzőt. Úgy bizony, Sebastian Vettel-t. 2010-hez hasonlóan ismét a RB és Seb diadalmaskodott. Egyelőre még mindig az RB7 a boksz utca leggyorsabb autója, de mint kiderült sebezhető. Ezúttal Sebnek meg kellett küzdenie a polért, ugyanis 4 mp-el az időmérő vége előtt vágott neki a gyorskörének. Alaposan kicentizte, de meg lett a pole. Ismét. Eddig 2-ből 2!

A futamon Seb remekül rajtolt és Lewis is csak az RB7 hátsószárnyait leshette. Nagyjából a 30. körig lassacskán közelített a címvédő felé, ám amint hátránya 4 mp alá csökkent Seb rálépett a gázra és megtévesztő könnyedséggel hozta a kötelező győzelmet. Persze mivel a Red Bull idáig verhetetlen a csapatok egyből gyanúsításokba merültek, miszerint biztos, hogy szabálytalan az RB7. Leginkább az első szárny hajlékonyságát firtatták, bár nyíltan csak a McLaren bíráskodott.  Ross Brown frappáns megfogalmazása szerint: „Amíg az RB7 átmegy az ellenőrzésen, nem panaszkodni kell, hanem lemásolni. Szabályos és kész.” Ezen (is) felbuzdulva a Ferrari gőzerővel nekilátott saját változatának. Legyünk őszinték, rájuk is fér. A futam vesztese azonban egy McLaren volt. A rossz gumitaktikára rátett még egy lapáttal, hogy Lewis 20 mp-es büntetést kapott, amiért Alonsoval szembeni védekezésnél többször váltott ívet… Bár az ütközés miatt Fernandot is megbüntették… Viszont Jenson magára talált és bár Sebastian ellen esélye sem volta 2. helyre behozta autóját. A DRS ezen a pályán jobban muzsikált, ezáltal sok előzést láthattunk és boxkiállásokban sem volt hiány : a tavalyi futamon 20 kerékcsere történt, idén 59… Na az új Pirelli gumik…. Harmadik helyen ismét egy Renault futott be, ezúttal Nick Heidfeld személyében. Mark ismét pozíciót vesztett, így 4. lett, míg a két Ferrari ismételten alulteljesítve az 5.-6. helyen ért be.
Seb eddigi 100% -os teljesítménye az ellenlábasokat igen csak kezdi megrémíteni. Bár mi, Vettel-el szimpatizálók csak mosolygunk ezen. Egyelőre Sebastian és a Red Bull nem adta ki a kezéből az irányítást. És lássuk be a címvédőktől nem is várhatnánk mást….
By: Meli (Basi87)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése