2011. szeptember 5.

Sebastian Vettel: Hihetetlenül különleges emlékek kötnek Monzához


A hétvégén rendezik az Olasz Nagydíjat Monzában, amelyet a Red Bull Racing német versenyzője, Sebastian Vettel – az első győzelme miatti emlékek miatt is – már nagyon vár, csapattársa, Mark Webber pedig reméli, hogy a Tifosi által hangos pályán legalább olyan jó versenyük lesz, mint amilyen legutóbb volt Spában.
Sebastian Vettel: „Hihetetlenül különleges emlékek kötnek Monzához, mivel ez az a helyszín, ahol a legelső F1-es győzelmemet arattam 2008-ban, a Toro Rossóval. Olyasvalami ez, amit soha nem fogok elfelejteni – libabőrös voltam, ahogy álltam a dobogón, alattam pedig ott voltak a szurkolók. Ez a pálya a szezon egyik legnagyobb kihívása. Nagyon hosszú egyenesei vannak, ahol elérjük a 320 km/h-s sebességet, ami az év leggyorsabb pályájává teszi Monzát. A pálya fizikailag nem kimondottan megterhelő, de, ennek ellenére persze nem könnyű. A hosszú egyenesek miatt alacsonyabb szárnyállást használunk, mint más pályákon, így az autó megbízhatatlanabb lehet; a Parabolicából való kigyorsítás egy igazi kötéltánc, és a legkisebb hiba azt jelentheti, hogy kicsúszol a kavicságyba.”
Mark Webber: „Monza az év egyik legjobb versenye, mivel a Ferrarit támogató Tifosi szurkolásával elképesztő a hangulat. Ez a legrövidebb futam a naptárban, mivel a 300 km-es versenytávot nagyon gyorsan megtesszük a rendkívüli átlagsebesség miatt. Olyan autóra van szükség, ami nagyon gyors az egyenesekben, mégis a kanyarokban is képes megfelelő leszorítóerőre. Sajnos ez az utolsó európai verseny. A Spában kibontakozó jó versenyünk elkényeztetett minket; reméljük, Monza is ugyanilyen lesz.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése