2011. szeptember 4.

Kínai Nagydíj: Red Bull-tól szeretettel....

Őszintén szólva ez egy érdekes futam volt.  Főleg Button box utcai akciója. Hát ezt kicsit benézte. Ugyan megszakadt Vettel győzelmi sorozata, de én azt mondom, ez egy szép ajándék győzelem volt a Red Bulltól a McLarennek. Tartsatok elfogultnak, ha akartok, de a rossz taktikával és az elfogyott gumikkal küszködő bajnokot nem volt nehéz megelőzni. A szabad edzéseket is végig vezető Seb indulhatott a polból Kínában is. Ismételten. Szép sorozat.  Sebet a két McLaren követte, miközben Mark a 18. helyen várta a folytatást.

Nos a rajt nem éppen úgy sikerült, mint ahogy vártuk. Vettelt a két McLaren megelőzte, de szépen tartotta a tempót velük. Oly annyira, hogy Hamiltont meg is előzte, de utána Jensonnal karöltve beálltak a boxba. És itt jött a meglepi. Buttonnak megtetszett Seb rendkívül ügyes csapata, és beállt hozzájuk.  Bár feltartotta Vettelt, ő így is meg tudta előzni a McLarent. A második kerékcseréknél Seb később jött ki,  (32.kör) és a rádiója is elromlott. 24 kör, kemény keveréken…. Miután világossá vált, hogy a többi élcsapattal ellentétben, Seb csak  2 kerékcserét csinál, az is kiderült, hogy vagy épp hogy nyernek, vagy nagyot buknak…. Hamilton a frissebb gumikor megelőzte Rosberget és Massát is, így Vettelt vette üldözőbe. Már körökkel ezelőtt lehetett tudni, hogy azé a győzelem, akinek a gumiai bírják… Szenzációs csatát láthattunk az élen, és mivel Vettel gumiai sokkal rosszabb állapotban voltak, Hamilton meg tudta előzni. Bár Seb szépen védekezettJ Közben Webber is akciózott, és 3. helyre hozta fel a Red Bullt. Ez nagyon szép teljesítmény Mark! Gratulálunk hozzá. Button beesett a 4. helyen, utána Rosberg, Massa, Alonso , Schumacher sorrend következett.
Sokan kritizálták C. Hornert és Vettelt, mert szerintük ezt a futamot is Vettelnek kellett volna nyernie. Nos, az igazság az, hogy utólag könnyű okosnak lenni. Ez egy ilyen játék. Most nem jött be a taktika, de ez előfordult már az F1 történetében. Kíváncsian várjuk a folytatást. Szerintem Törökországban ismét Red Bull győzelem lesz, ugyanis tartom magam az ajándék győzelemhez.J Ezúton is elnézést a McLaren drukkerektől J
By: Meli (Basi87)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése