2011. szeptember 10.

Vettel: A McLarent kell legyőznünk!


Annak ellenére, hogy az Olasz Nagydíj pénteki második szabadedzésén Sebastian Vettel autózta a leggyorsabb időt, a Red Bull versenyzője mégis úgy véli, hogy a monzai futamon a McLaren lesz az a csapat, amelyet majd le kell győzni.
A délelőtti gyakorlás után még a wokingi alakulat versenyzője, Lewis Hamilton állt az élen, ami után Vettel elismerte, hogy gondolta, hogy a McLaren lesz előnyben ezen a pályán, melyet a Monzára állított hátsó szárnyaknak köszönhet a csapat.
„Jó volt az autó, de úgy tűnik, a McLaren az a csapat, amelyet most le kell győznünk” – nyilatkozta a német versenyző. „Nyilvánvalóan – a McLarent leszámítva – mindenki hátsó szárnya többé-kevésbé ugyanaz, de még mélyebben meg kell vizsgálnunk a dolgokat, és majd meglátjuk, hogy milyen gyorsak, döntést pedig ezután hozunk.”
Vettel elismerte, hogy elégedett volt az RB7-es pénteki versenyképességével, hiszen Monza nem egy olyan pálya, ahol feltétlenül Red Bull-dominanciát jósoltak volna a szakértők: „Érdekes nap volt ez egy olyan pályán, ami általában nem passzol hozzánk, ma azonban meglehetősen elégedettek voltunk az autóval. Nehéz azonban megítélni az erőviszonyokat, mivel pénteken itt mindig egy kis felfordulás van a forgalom miatt.”
„A nyers köridőket a nap végén egy darab papíron lehet látni, az autó azonban jó volt, és nem volt problémánk, ezért meglehetősen elégedett vagyok.”
A regnáló világbajnok csapattársának, Mark Webbernek szintén elég jó napja volt: „Rengeteg adatot vizsgáltunk meg – nyilvánvalóan a leszorítóerő szintjét, a sebességarányokat, hiszen ebben a tekintetben ez egy elég trükkös helyszín. A két összetétel jelenleg elég jól működik, a fontosabb, második szabadedzésen a legtöbbet hoztuk ki az opciós keveréken, így ez igen, meglehetősen jó nap volt.”
„Jól haladunk, szóval majd meglátjuk. Elvégeztük a munkánkat, ami remélhetőleg kifizetődő lesz a számunkra.”
Az edzéseket követően mind Vettel, mind Webber arról számoltak be, hogy nem találkoztak a Spában felmerült problémával, az opciós abroncsok hólyagosodásával, a 35 éves versenyző azonban elmondta, hogy a beállítását úgy kellett igazítania, hogy az megfeleljen az új kerékdőlés limitnek.
„A gumik meglehetősen jónak tűnnek ezen a pályán. Ez nem egy normál Pirelli-helyzet; még mindig problémás egy kissé, de nem annyira, mint általában. Majd vasárnap meglátjuk.”
Arra a kérdésre, hogy alkalmazkodnia kellett-e a beállítások terén a kerékdőlés limit miatt, Webber így felelt: „Igen. Mindig hozzá kell igazítani más dolgokat, de ez nem tart egész nap. Nyilvánvalóan Seb és én más-más programot teljesítettünk ma, így az éjszaka folyamán még egyesítjük az információkat és onnan megyünk tovább.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése